Το World Class Fine Drinking Θεσσαλονίκης είναι μια εμπειρία μοναδική για εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία στο παρελθόν να παρευρεθούν, αλλά εξίσου αγαπημένη για εκείνους που δεν χάνουν την ευκαιρία να μυηθούν ξανά στον κόσμο του Fine Drinking.

Η γιορτή για την κουλτούρα του καλού ποτού πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Το World Class Fine Drinking την Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Γ’ και ώρα 20.30-1.30 σας περιμένει μαζί με 25 κορυφαία bar της πόλης, καταξιωμένους bartenders, συναρπαστικά serves, live μουσική κι άλλες εκπλήξεις.

Για τρεις ημέρες, η Θεσσαλονίκη γιορτάζει το καλό ποτό και θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την απόλυτη Fine Drinking εμπειρία. Κάθε μέρα 8 μοναδικά pop-up bar θα φιλοξενούv διαφορετικά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης και oι ταλαντούχοι bartenders τους θα σας μυήσουν στα superpremium ποτά της Diageo που συμπεριλαμβάνουν: την βότκα Ketel One, το τζιν Tanqueray No. TEN, το ρούμι Zacapa Solera 23, την τεκίλα Don Julio, το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve, την ultra-premium βότκα CÎROC, το Irish ουίσκι Roe&Co και το singlemalt ουίσκι Cardhu.

Για δεύτερη χρονιά, λοιπόν, ένα τριήμερο, την Πέμπτη 22, την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης  στην Αποθήκη Γ΄ (20:30-1:30).

Ο χαρακτηριστικός ήχος των shakers και του πάγου που πέφτει στο ποτήρι πριν γεμίσει με τη δημιουργία των σύγχρονων αλχημιστών του bartending θα γεμίσει την Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι για τρεις ολόκληρες ημέρες και αυτό…δε χάνεται.

Τα Pop-up bars και τα premium brands που θα δοκιμάσουμε

Κάθε ημέρα της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει και μια ιδιαίτερη εμπειρία αφού 8 μοναδικά popup bars θα φιλοξενούν τους bartenders διαφορετικών bars της Θεσσαλονίκης ανά ημέρα, οι οποίοι θα μας μυήσουν στα super premium ποτά της Diageo. Και ποια είναι αυτά;

Η βότκα Ketel One, το τζιν Tanqueray No. TEN, το ρούμι Zacapa Solera 23, η τεκίλα Don Julio, το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve, η ultra-premium βότκα CÎROC, το Irish ουίσκι Roe & Co και το single malt ουίσκι Cardhu.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η bartending σκηνή της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει συνεχώς ταλαντούχους bartenders, που διακρίνονται μάλιστα σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα World Class Bar στο επίκεντρο 

Το κεντρικό bar της εκδήλωσης, το World Class Bar, θα είναι σίγουρα ένας από τους πόλους έλξης των επισκεπτών αφού εκεί Έλληνες και ξένοι Bartenders θα παρουσιάσουν νέες τεχνικές γευσιγνωσίας και συνδυασμούς υλικών. Δείτε το πρόγραμμα των τριών ημερών παρακάτω:

Την 1η ημέρα (Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου) η εκπληκτική ομάδα του bar «Γορίλας» με τον World Class νικητή Αχιλλέα Πλακίδα (2018) στο προσκήνιο, θα μας παρουσιάσει την ερμηνεία της φιλοξενίας και της δεξιοτεχνίας.

Αχιλλέας Πλακίδας

Την 2η ημέρα (Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου) θα εκπλήξουν τους καλεσμένους με τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την premium τέχνη του καλού ποτού, τρεις Έλληνες World Class νικητές: ο Πάνος Κανατσούλης (2017), ο Αλέξης Σιμωνίδης (2016) και ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (2015).

Πάνος Κανατσούλης

Την 3η ημέρα (Σάββατο, 24 Νοεμβρίου) θα αναλάβει το κεντρικό bar, ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως, το Gazelle May fair by Tony Gogniliaro, από το Λονδίνo μαζί με τον σεφ τους.

Άλεξ Σιμωνίδης

Super Premium Brands και δημιουργικότητα

Φέτος, με κεντρικό θέμα το craftsmanship, στα 8 pop-up bars θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά στην απόλυτη Fine Drinking εμπειρία συνδυάζοντας την δεξιοτεχνία των super premium ποτών και των ταλαντούχων bartender με σχεδιαστές, artists, chefs και citystrollers.

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος

Η βότκα Ketel One, σε συνεργασία με το boutique catering Chef Stories θα δημιουργήσουν τα πιο ταιριαστά pairings για τα serves που θα προσφέρονται.

Με την ομάδα Vita Verde θα περιπλανηθούμε σε έναν εκλεπτυσμένο βοτανικό κήπο, όπου θα αναδείξει τον φρέσκο χαρακτήρα του τζιν Tanqueray No. ΤΕΝ.

Το ρούμι Zacapa Solera 23 θα συνδυαστεί με ένα ευφάνταστο γλυπτό σοκολάτας δια χειρός του διάσημου pastry chef Στέλιου Παρλιάρου.

Η τεκίλα Don Julio θα μας μεταφέρει σε μια σύγχρονη μεξικάνικη γιορτή,  μέσα από ένα μοναδικό graffiti του καλλιτέχνη mister. Achilles.

Το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve θα μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε τα χνάρια του περιπατητή μέσα από ένα περιβάλλον ζωηρών χρωμάτων και digital art installation του designer Νίκου Τσιμούρη και του σκηνοθέτη Γιάννη Μικρού.

Η κομψή και εορταστική ultra-premium βότκα CÎROC θα μας παρουσιάσει φορέματα  σχεδιασμένα για κάθε celebration από τον ταλαντούχο σχεδιαστή μόδας Στέλιο Κουδουνάρη.

Το single malt ουίσκι Cardhu με το φετινό concept “Made Τo Last” θα συνεργαστεί με την οικογενειακή επιχείρηση τυροκόμων Κουρέλλας που έχουν κρατήσει την ποιότητα τους μέσα στα χρόνια και έχουν εξελίξει την δεξιοτεχνία τους με το modern delicatessen «Mia Feta Feta Bar».

Γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες θα συνοδεύονται με μοναδικά μουσικά shows από τους MyExcuse (22/11), Gangsters of Love (23/11), ΤhesSAXloniki(24/11) και djsets από την Ειρήνη Κακούρη (22-24/11), για να σας απογειώσουν και να σας προσφέρουν μοναδικές Fine Drinking εμπειρίες απόλαυσης.

Αναλυτικότερα, τα 25 bar που συμμετέχουν στο World Class Fine Drinking Θεσσαλονίκης φέτος είναι τα: ΓΟΡΙΛΑΣ, SALTO, CIEL, CHEVAL, BLANC, DIO CON DIO, VOGATSIKOU 3, SPEAKEASY, ΑΙΓΛΗ ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ, PARATY&LOFT, THE BAR L.A.B., UBAR, THE BLUE CUP, FLEMING, NOELL, MOI, CHEVAL, CALDERON, CASABLANCA, MISTRAL SEASIDE BAR, APALLOU, BORD DELEAU, TRIBECA, THE PRINCE BARSSERIE, CIN CIN.

Και η γιορτή του World Fine Drinking συνεχίζεται…

Η γιορτή αυτή δεν σταματάει στο συγκεκριμένο τριήμερο αλλά ξεδιπλώνεται στα αγαπημένα bar της Θεσσαλονίκης από 25 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου. Η World Class Fine Drinking εμπειρία θα συνεχιστεί στα παραπάνω συνεργαζόμενα bar που θα προσφέρουν ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings εμπνευσμένα από το φετινό θέμα, το craftsmanship.

Το World Class Fine Drinking Θεσσαλονίκης είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πέρυσι ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα θελήσουν να την ξαναζήσουν όσοι βρέθηκαν εκεί ένα χρόνο πριν. Fine moments for Fine Drinking.

 

Info

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Εξασφαλίστε την είσοδό σας μόνο με 10€ και για τις 3 ημέρες.

Στην τιμή αυτή αποκτάτε το βραχιολάκι «World Class Fine DrinkingThessaloniki» στο λιμάνι Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Γ’ και έχετε:

Πρόσβαση στα pop-up bar και τις 3 ημέρες

2 μάρκες που σας εξασφαλίζουν 2 crafted ποτά δικής σας επιλογής

Και επειδή το ταξίδι συνεχίζεται έως και τις 2 Δεκεμβρίου σε αγαπημένα bar της Θεσσαλονίκης, με το ίδιο βραχιολάκι θα μπορείτε να απολαύσετε σε προνομιακές τιμές cocktails που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτές τις μέρες.

Η είσοδος στη εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Θεσσαλονίκης, επισκεφτείτε την σελίδα του World Class στο Facebook @WORLDCLASSGREECE και ενημερωθείτε αναλυτικά.

 

#FineDrinkingThessaloniki

#WorldClassGreece

#Craftsmanship

#DrinkResponsibly

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ