Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Γνωρίζατε ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Πατσά; Δώστε #WorldTripeDay στα κοινωνικά δίκτυα και θα το διαπιστώσετε. Ο πατσάς, ήτοι η σούπα με βασικό συστατικό το στομάχι και άλλα εντόσθια βοδιού, χοιρινού, αρνιού, κατσικιού, υπάρχει ως πιάτο με διάφορες παραλλαγές σε όλες τις κουζίνες του κόσμου.
Προτείνει ο Κώστας Γιάντσιος
Φωτογραφία: Valeria Boltneva στο Pexels
Έτσι δεν έχει πολλά χρόνια που οι Βρετανοί, ειδήμονες σε τέτοιου είδους θέματα, αποφάσισαν να τιμήσουν την Tripe Soup, που και στη δική τους κουζίνα έχει πολλούς φίλους σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να ανανεώσουν τη σχέση της ειδικά με τους νεότερους.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πιστοί φίλοι του πατσά, ο οποίος έχει κυρίως συνδεθεί με την μετά το ξενύχτι ανάγκη για φαγητό που θα κατευνάσει τον «τον πόλεμο» που έχει ξεκινήσει στο στομάχι μας.
Για δεύτερη χρονιά, λοιπόν, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, το Salonica Restaurant του Makedonia Palace Hotel τιμά την ιδιαίτερη αυτή γαστρονομική κατηγορία με ένα ειδικό μενού από τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου, με κλασσικές και μοντέρνες εκδοχές του πατσά και μας προσκαλεί για…Βουρ στον Πατσά, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Το μενού θα σερβίρεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του εστιατορίου παράλληλα με το υπόλοιπο μενού.
Η περσινή εμπειρία, μια φορά, μάς έχει μείνει αξέχαστη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας τι δοκιμάσαμε εκείνη τη βραδιά και οπωσδήποτε θα είμαστε εκεί και φέτος.
Salonica Restaurant-Bar
Makedonia Palace
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2
Τ: 2310897176
[email protected]
Facebook
Instagram