Υπάρχει μια οικογενειακή επιχείρηση στον Λαγκαδά, που συνεχίζει την τυροκομική παράδοση της Μακεδονίας, με μια σύγχρονη ποιοτική ματιά. Ο Βαγγέλης Βογιατζής και οι γιοι του κατάφεραν να καθιερωθούν στο χώρο, αξιοποιώντας την εμπειρία χρόνων. Μυστικό τους; Η σκληρή υπεύθυνη δουλειά, η εμμονή στα υψηλά ποιοτικά standards, η ζεύξη του παραδοσιακού με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, με τελικό στόχο να φέρουν στο τραπέζι μας νόστιμα, εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα. Ας γνωρίσουμε, όμως, καλύτερα την οικογένεια Βογιατζή.

Η ιστορία της εταιρείας “Βογιατζή Παραδοσιακά Τυριά Λαγκαδά”

Τα παιδιά του Βαγγέλη Βογιατζή μιλάνε με καμάρι για τον πατέρα τους, που ξεκίνησε την επιχείρηση μετά από μόχθο και επιμονή. “Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας και δουλειάς σε τυροκομεία της επαρχίας (ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ) και της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης (Ζαγκλιβέρι, Λευκοχώρι) και ύστερα από αδιάκοπη εργασία και  προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το 1981 το δικό του ιδιόκτητο τυροκομείο στο περιβολάκι του Λαγκαδά.

Έχοντας ως σύμμαχο την ποιότητα και τεχνογνωσία και με το κύρος που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια στον τυροκομικό κλάδο, κατάφερε να μας παραδώσει το 2002 μια άριστα οργανωμένη οικογενειακή επιχείρηση. Βασισμένοι και οι τρείς μας στις δικές του αρχές, ιδέες και πιστεύω, καταφέραμε να συνεχίσουμε το έργο του και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του”.

Η σύγχρονη μονάδα των 1.500τμ

Σε αυτό το σημείο λοιπόν τα παιδιά του Βαγγέλη Βογιατζή μπαίνουν στην επιχείρηση και τότε έρχεται η εξέλιξη, για να φτάσουμε στο σήμερα και σε μια υπερσύχρονη μονάδα 1.500 τ.μ.: “Το 2015 η εταιρεία μας υλοποίησε ενα όνειρο ετών. Πλήρη εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδας με καινούργιο Μηχανολογικο εξοπλισμό και καινούργια βυτία μεταφοράς γάλακτος, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες της νέας εποχής στην οποία θέλει να συμβαδίσει και να ξεχωρίσει, με προϊόντα που κρατάνε το άρωμα και τις γεύσεις της παράδοσης αλλά ποιοτικούς ελέγχους και πιστοποιησεις του σήμερα. (HACCP, ISO 22000, AGROCERT)

Εξειδίκευση και άριστη ποιότητα

Tα πράγματα από εκεί και μετά έχουν πάρει το δρόμο τους. Η εταιρεία εξειδικεύεται στα άσπρα τυριά όπως ΦΕΤΑ ΠΟΠ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ και ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ. Αυτή η εξειδίκευση έχει καταστήσει δυνατή τη διατηρηση της σταθερά καλής ποιότητας και γεύσης, παράλληλα με την εξέλιξη, που αναβαθμίζει τα στάδια της παραγωγής. Το γάλα συλλέγεται από 100 παραγωγούς της Μακεδονίας. Η επιλογή τους γίνεται κάτω από αυστηρά κριτήρια και κατόπιν ελέγχου της πρώτης ύλης, ώστε να διασφαλίσουν τη μέγιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν. Μην ξεχνάμε, προτεραιότητα είναι ο πελάτης και η δυνατότητά του να έχει πρόσβαση σε ένα ποιοτικό προσιτό προϊόν.

Η Βραβευμενη Φέτα

Ήδη η συστηματική δουλειά και το μεράκι της οικογένειας Βογιατζή αναγνωρίζονται και ανταμείβονται! Η Φέτα Βογιατζή πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό βραβείο Ποιότητας στην Dairy Expo 2016. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό τυρί άλμης με 3 μήνες τουλάχιστον ωρίμανση. Τυρί με πλούσια γεύση που παράγεται αποκλειστικά από ντόπιο, νωπό, παστεριωμένο γάλα ή μίγμα του με κατσικίσιο (έως 30%) της περιοχής του Βερτίσκου και των γύρω πεδινών περιοχών.

Τη συγκεκριμένη φέτα μπορείτε να τη βρίσκετε στον πάγκο κοπής του Μασούτη της γειτονιάς σας, χάρη στην πρόσφατη συνεργασία με την αλυσίδα Supermarkets.

Όλα τα προϊόντα

Το λευκό τυρί εδώ είναι επιστήμη, είναι εξειδίκευση. Γι’ αυτό και το συναντάμε σε πολλές πεντανόστιμες μορφές. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει ακόμη:

Τυρί τσαντίλας: Αιγοπρόβειο τυρί τσαντίλας τουλάχιστον 2 μηνών ωρίμανσης, σκληρό στην υφή με έντονη επίγευση και αρώματα.

Κατσικίσιο τυρί: Γίδινο τυρί άλμης με 2 μήνες τουλάχιστον ωρίμανση. Αρκετά σκληρό λευκό τυρί με ελαφρώς έντονη και πικάντικη γεύση.

Παραδοσιακό Τυρί: Παραδοσιακό λευκό τυρί άλμης με 2 μήνες τουλάχιστον ωρίμανση από πρόβειο, αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. Νόστιμο, με πλούσια βουτυράτη γεύση.

Αγελαδινό Τυρί: Λευκό τυρί άλμης με 15 ημέρες τουλάχιστον ωρίμανση. Τυρί με ήπια και ελαφρώς υπόξινη γεύση γνωστό και ως τελεμές.

Λευκό Αναπλήρωμα: Αναπλήρωμα τυριού άλμης με 15 ημέρες τουλάχιστον ωρίμανση. Προϊόν με ελαφρώς υπόξινη και ουδέτερη γεύση. Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα (100%) και φυτικά λιπαρά και κρέμες.

info:
feta-vogiatzis.gr
Facebook Page
ΤΗΛ: +30 23940 22788
FAX: +30 23940 23279
[email protected]
Περιβολάκι Λαγκαδά, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 572 00

Φτιάξτε Φέτα Σαγανάκι (Συνταγή)

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά:

• 300g Φέτα Βογιατζή
• αλεύρι, καρυκευμένο με μαύρο πιπέρι για την επικάλυψη του τυριού
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη Φέτα Βογιατζή σε φέτες, την τοποθετούμε στο μπολ με το νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά στο αλεύρι. Τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να γίνουν τραγανές.

(i) Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη μια στρώση με σουσάμι, ακολουθώντας τα εξής βήματα:
Αφού βάλουμε τις φέτες στο αλεύρι, τοποθετούμε και πάλι στο νερό και έπειτα σε ένα μπολ με σουσάμι και τηγανίζουμε.

Το σερβίρουμε σκέτο ή με μέλι και μαρμελάδες.