Στο κέντρο της πανέμορφης Ξάνθης, δημιουργήθηκε ένα παντοπωλείο γεμάτο εκλεκτά αλλαντικά, τυροκομικά και πολλά άλλα παραδοσιακά εδέσματα από το εργαστήρι αλλαντοποιίας Sary.

Το συγκεκριμένο παντοπωλείο διαθέτει και έναν καλόγουστο χώρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε την μπίρα σας, παρέα με παντανόστιμα μεζεδάκια που θα επιλέξετε από το κατάστημά τους. Ό,τι σας ανοίξει την όρεξη, μπορείτε να καθίσετε να το απολαύσετε παρέα με μια Νύμφη, Άλφα, Μάμος και μετά να το πάρετε και στο σπίτι σας. Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια στα ηχεία έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με την αύρα του χώρου.

Η αλλαντοποιία Sary

Κάθε προϊόν των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary το συνοδεύει και μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία που ταξιδεύει από τους Καραμανλήδες της Καππαδοκίας και από μία μικρή οικοτεχνία στο Αγιάσι των Αδάνων μέχρι τους πρόποδες του Φαλακρού στη Προσοτσάνη Δράμας. Εδώ και 120 χρόνια, η οικογένεια Σαρήμπογια διατηρεί αναλλοίωτη τη συνταγή για αλλαντικά που ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής. Αγνά υλικά, αυθεντικό καππαδοκικό μεράκι με ατελείωτες δόσεις παράδοσης. Αυτή είναι η συνταγή των αλλαντικών Sary!

Έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη την τεχνική ίδρυση του παστουρμά, η οικογένεια Σαρήμπογια δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει την “παράδοση” και να καθιερωθεί στον τομέα της αλλαντοποιίας. Η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα το 1890, έχοντας στις αποσκευές της παραδοσιακές συνταγές για παστουρμάδες, σουτζούκια, σαλάμια και πολλές άλλες καραμανλίδικες και πολίτικες συνταγές. Από το 1938 εγκαθίστανται στη Δράμα όπου ξεκινούν με το πρώτο εργαστήριο τους.

Περιοχή
Κεντρική Πλατεία Ξάνθης