Η γνωστή ως “Βασιλική” δεν είναι μια κοινή executive chef… Είναι μια πρέσβειρα για την ελληνική γαστρονομία! Ο οργανισμός Greek Taste Beyond Borders® GTBB γνωστός για τη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας στον κόσμο και την δημιουργία του πληρέστερου business network στον χώρο της ελληνικής γεύσης με συνεχή παγκόσμια συνέδρια υπό την αιγίδα του κράτους, πιστοποίησε-βράβευσε την Βασιλική Βουρλιωτάκη με τον επίσημο τίτλο “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας 2020 – Gold Medal”. Πρόκειται για έναν τίτλο ανώτατου κύρους που απονέμεται μόνο σε επαγγελματίες chef που πληρούν αυστηρά κριτήρια, ανάμεσα σε αυτά και η άρτια εκπροσώπηση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτισμού και κουλτούρας, που προάγει εν τέλει τον ελληνικό τρόπο ζωής. Η Βασιλική κατάφερε να κατακτήσει τη Νέα Υόρκη αρκετά νέα και συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στις κορυφαίες Ελληνίδες chef στον κόσμο, ύστερα από μια πορεία που διαδεχόταν τη μια επιτυχία μετά την άλλη!

Ας μάθουμε όμως ποια είναι η ταλαντούχος Chef που κατάφερε να γίνει πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας στην Αμερική:

Tο ταξίδι της σεφ Βασιλικής  Βουρλιωτάκη στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας ξεκίνησε μαγειρεύοντας δίπλα στην Κρητικής καταγωγής γιαγιά της από πολύ μικρή ηλικία.  Έτσι, η αγάπη που έδινε η γιαγιά της στο μαγείρεμα και η δεξιοτεχνία της να μετατρέπει ένα πολύ απλό κρητικό έδεσμα σε ένα αριστούργημα, ενέπνευσε την Βασιλική και έτσι βρέθηκε να ξεκινάει με την πρώτη δουλειά της στο μαγειρικό κόσμο, στην Αθήνα το 2006.

Tο πάθος της για την κουζίνα φάνηκε όταν σύντομα έκανε την εγγραφή της στην σχολή μαγειρικών τεχνών LE MONDE, παίρνοντας το δίπλωμα της το 2008 ενώ ξεχώρισε για το ταλέντο της και την ευρηματικότητα της.

H Executive Chef Βασιλική Βουρλιωτάκη Vasiliki Vourliotaki εργάστηκε δίπλα σε καταξιωμένους και αναγνωρισμένους παγκόσμια chef στην Ελλάδα , Γερμανία , Γαλλία , Μονακό  και τέλος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν  οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin «ALFONS SCHUBECK στο Μόναχο, HELENE DARROZE στο Παρίσι και ο BEN POLLINGER στην Νέα Υόρκη»

Ανυπόμονη να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη η σεφ Βασιλική μπήκε στην ομάδα του OUSIA του εστιατορικού ομίλου LIVANOS νωρίς το 2017.

Έχοντας δουλέψει σε κάποιες από τις πιο αναγνωρισμένες κουζίνες της Ευρώπης , η σεφ Βασιλική έφερε στην Νέα Υόρκη μια μοναδική πολύπλευρη προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας την παράδοση με μοντέρνες τεχνικές και μεσογειακές επιρροές.

Ηγείται  της μαγειρικής της ομάδας, δημιουργώντας προσεγμένες και καινοτόμες ερμηνείες της κλασικής ελληνικής κουζίνας.

Σαν Executive Chef στο εστιατόριο OUSIA στη Νέα Υόρκη (δήλωσε):

‘’Ελπίζω οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν το ελληνικό φαγητό με την αίσθηση της φιλοξενίας και της οικειότητας, να γνωρίσουν τα ελληνικά αγνά και αυθεντικά προϊόντα και να κατανοήσουν πως πίσω από κάθε πιάτο βρίσκεται μια παράδοση ετών και μια ιστορία! Στόχος  μου αλλά και χρέος μου να χρησιμοποιήσω όλα τα εφόδια που μου έδωσαν οι μεγάλοι σεφ που με δίδαξαν, πρώτα τον σεβασμό και την αγάπη για τη μαγειρική, και στη συνέχεια να προωθήσω  την ελληνική μας γαστρονομία με τις παραδόσεις της και τις ομορφιές της, φτάνοντάς την ακόμα πιο ψηλά… Είναι κάτι εύκολο αν το θες, μιας και η ελληνική κουζίνα έχει ό,τι χρειάζεται για να την αγαπήσεις. Αισθάνομαι ότι η γνώση όταν συνδυάζεται με το όραμα και το πάθος αποτελούν την βάση για κάθε επιτυχία… Γεμίζω με υπερηφάνεια για την κατάκτηση του τίτλου Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας 2020 – Gold Medal και για την εκπροσώπηση της ελληνικής μας γαστρονομίας στο εξωτερικό!‘’.

Πηγή: tovima.gr