Ένας χώρος με προσεγμένη διακόσμηση, καθαρά και special ποτά, προσιτές τιμές, εξαιρετικούς θαμώνες, φιλικό και ευγενικό προσωπικό είναι πάντα στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς. Βέβαια, δεν αρκούν μόνο αυτά. Οι τουαλέτες είναι από αυτά τα στοιχεία σε έναν χώρο που είτε θα μας εντυπωσιάσουν είτε θα μας δημιουργήσουν πολύ κακές εντυπώσεις. Εμείς, λοιπόν, τρυπώσαμε στις πιο εντυπωσιακές τουαλέτες των café-bars-restaurants της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες τα ανεβάσαμε ένα σκαλί παραπάνω στη λίστα μας.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Madame Bovary

Ίωνος Δραγούμη 3 (όροφος)

Η τουαλέτα του Madame Bovary είναι βγαλμένη από τα παραμύθια. Εντυπωσιακή διακόσμηση, καθαρή όλες τις ώρες και μοσχοβολιστή. Οι χρυσές λεπτομέρειες, ο κύκνος και τα λουλούδια θα σε ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους. Μόλις το επισκεφτείς, λοιπόν, κάνε και μια βόλτα προς τις εντυπωσιακές τουαλέτες του.


Noell

Παλαιών Πατρών Γερμανού 13

Όταν μπαίνεις στις τουαλέτες του Noell είναι σαν να μπαίνεις στους διαδρόμους κάποιου από αυτά τα επιβλητικά κάστρα μέσα στην καταπράσινη φύση. Πίνακες ζωγραφικής κοσμούν τους τοίχους, είναι πάντα καθαρή και έχει έντονα χρώματα που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον πιο Χριστουγεννιάτικο χώρο του κέντρου της πόλης.


Ensayar

Λεωφόρος Νίκης 63

Το «four seasons bar» με την μοναδική διακόσμηση όλο το χρόνο, έρχεται να μας εντυπωσιάσει και με τις ιδιαίτερες τουαλέτες του. Ένας μεγάλος στιλάτος διάδρομος που νομίζεις ότι θα σε οδηγήσει σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, σε οδηγεί τελικά στις καλόγουστες τουαλέτες του Ensayar. Τοίχοι σαν πίνακες ζωγραφικής, λουλούδια, ευχάριστη μυρωδιά, καθαριότητα και ένα μπουντουάρ για έναν τελευταίο καλοπισμό καθώς θα φεύγετε. Η κλασσική μουσική στα ηχεία ολοκληρώνει την όλη εμπειρία.


ZëBRA espresso bistro & spirits

Νικολάου Πλαστήρα 20

Ένα όμορφο και συμπαθητικό cafe-bar στη Χαριλάου, το ZëBRA, δεν θα μπορούσε να μας απογοητεύσει με τις τουαλέτες του. Πετραδάκια στον νιπτήρα, σαπούνι σε ένα ψάθινο καλαθάκι, πίνακας στον τοίχο, γκρι, μαύρα και άσπρα στοιχεία, συνθέτουν μια μίνιμαλ και στιλάτη ατμόσφαιρα.


Μπονμπονέλλα

Κωνσταντίνου Καραμανλή 21

Αντικείμενα συλλεκτικά, από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, αλλά και τοποθετημένα με τρόπο που θυμίζει διαμέρισμα της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Τα μοτίβα, τα χρώματα και η αισθητική αυτών των δύο δεκαετιών είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη διακόσμηση της Μπονμπονέλλα, η οποία εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Φυσικά, οι τουαλέτες της δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Η ταπετσαρία στον τοίχο και η όλη διακόσμηση χαρίζουν ένα στιλ υπέροχο και παλιακό.


Manoir

Κατούνη 31, Βαλαωρίτου 

Το café–bar στην καρδιά της πόλης, το οποίο παραπέμπει σε αρχοντικό άλλων εποχών, διαθέτει και τις τουαλέτες που του αξίζουν. Ένας εντυπωσιακός νιπτήρας γεμάτος πετραδάκια, που από την μια μεριά είναι για τους άνδρες και από την άλλη για τις γυναίκες, παραπέμπει σε νιπτήρα πολυτελούς κατοικίας. Καθώς βγαίνετε από τις τουαλέτες έχει δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος χώρος για να βγάλετε τις φωτογραφίες σας, όπου θα αισθανθείτε σαν σταρ που περιμένουν να σας πάρουν συνέντευξη.


22 Σουβλάκια

Πλατεία Αριστοτέλους 8 

Τα πιο φημισμένα και νόστιμα σουβλάκια της πλατείας Αριστοτέλους διαθέτουν και πολύ πρωτότυπες και ιδιαίτερες τουαλέτες. Ο νιπτήρας είναι τοποθετημένος πάνω σε έναν σκαραβαίο και το νερό έρχεται από το ταβάνι! Μόλις πάρετε το σουβλάκι σας μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα και από τις τουαλέτες του.