Η ιστορία ξεκινάει στις 22 Μαρτίου του 1999, όταν ο Στέφανος Καρβουνιάρης και ο Θωμάς Κωσταρέλας ανοίγουν ένα ουζερί που μέχρι και σήμερα αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην περιοχή της Πυλαίας, «Τα Σαμαράκια». Το όνομα του εν λόγω ουζερί προέκυψε από τα σαμαράκια που υπήρχαν στην οδό που φιλοξενούνταν, την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πυλαία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οδός έμεινε χαραγμένη στην μνήμη των κατοίκων ως «Τα Σαμαράκια». Ακόμη και σήμερα, που στη θέση του υπάρχει ουζερί με άλλο όνομα, οι πελάτες του λένε «πάμε στα πρώην Σαμαράκια». Υπήρξε, όχι άδικα, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του είδους, με πολλούς πιστούς φίλους. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να καταγράψεις μια πορεία τόσων ετών αν δεν έχεις μεράκι και δε στηρίζεσαι στην ποιότητα. Στα «Σαμαράκια» τα φρέσκα υλικά και η τέχνη στο μαγείρεμα ήταν προτεραιότητα. Το ίδιο και η φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ο Στέφανος σε καλωσόριζε πάντα με χαμόγελο και δυο ζεστές κουβέντες, αλλά και συνολικά το προσωπικό σε έκανε να νιώθεις άνετα από τη πρώτη στιγμή.

Τον Αύγουστο του 2014 κλείνει ένας μεγάλος κύκλος όμορφων στιγμών, ιδιαίτερων γεύσεων και σπουδαίων συναναστροφών. «Τα Σαμαράκια» κατεβάζουν ρολά. Έκτοτε, ο Στέφανος Καρβουνιάρης συνεχίζει την πορεία του στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης με τα καταστήματα «Τρεις κι Εξήντα» σε Θεσσαλονίκη και Λεμεσό.

Τα καταστήματα «Τρεις κι Εξήντα»

Το πρώτο κατάστημα «Τρεις κι Εξήντα» άνοιξε στην Καλαμαριά το καλοκαίρι του 2013 με τη φήμη του να απλώνεται σ’ ολόκληρη την πόλη. H συνταγή της επιτυχίας απλή. Άριστη ποιότητα πρώτων υλών, προσεγμένο σερβίρισμα, ταχύτητα, επαγγελματισμός και υποδειγματική σχέση ποιότητας-τιμής. Το όνομά του, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο. Περισσότερα από 20 πιάτα κοστίζουν όσα αυτό λέει. Πλέον, έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στην καρδιά και το μυαλό μας και όχι άδικα.

Τρεις κι εξήντα καθημερινές στιγμές

Γιατί στο «Τρεις κι εξήντα» έχουμε περάσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Κάτι Δευτέρες με τους κολλητούς για το ιστορικό και πιο δημοφιλές ριζότο θαλασσινών, το πρώτο απ’ όλα τα πιάτα που σερβιρίστηκε στο μεζεδοπωλείο, αλλά και για εκείνη την πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά. Κάτι απογεύματα που μοιραζόμασταν με παρέες ιδιαίτερες εκείνο το σουβλάκι κοτόπουλο από φιλέτο μπούτι με τσακιστή baby πατάτα και σάλτσα καρμπονάρας και τη μελιτζάνα ψητή με κατίκι δομοκού και κάτι οικογενειακές Παρασκευές που ζητούσες το κριθαρότο με γαρίδες για τον μπαμπά και το μιλφέιγ λαχανικών που είναι το αγαπημένο της μαμάς. Πεντανόστιμες επιλογές οι οποίες διαμορφωνόταν πάντα αναλόγως την διάθεση και την παρέα.

Η ομάδα του «Τρεις κι εξήντα» εξάλλου αλλάζει το menu σχεδόν κάθε έξι μήνες και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που δε θα ξεκολλήσουμε ποτέ από εκεί.

Οι γεύσεις που αγαπήσαμε

Και όταν το αγαπημένο σου μεζεδοπωλείο ανανεώνει το μενού του, οφείλεις να το δοκιμάζεις και να ιεραρχείς τα αγαπημένα σου. Στο «Τρεις κι Εξήντα», βέβαια, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς όλες οι γεύσεις είναι ξεχωριστές. Από τα πιάτα, όμως, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε είναι η σταυλίσια χοιρινή μπριζόλα με τις baby πατάτες βουτύρου, το ψητό χταπόδι με σαλάτα ταμπουλέ και βινεγκρέτ μυρωδικών, το burger μπακαλιάρου με μαγιονέζα κάπαρης και πατάτες chips και από σαλάτες την Ελλήνων γεύσεις με λαχανικά, ψητό ανθότυρο, ηλιόσπορους, κολοκύθι, πιπεριά, παντζάρι και κρουτόν σκόρδο. Σε ορεκτικά τολμήστε να δοκιμάσετε την καυτερή στραπατσάδα, με καβουρμά και την λιωμένη πατατοσαλάτα, με μπέικον και καπνιστό τυρί.

Εκτός από τις αμέτρητες γευστικές επιλογές το «Τρεις κι εξήντα» το εμπιστεύεσαι και για την πλούσια και πάντα ενημερωμένη κάβα του. Οι εβδομήντα ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο που θα βρεις εκεί εξάλλου, προδίδουν τη σημαντική θέση που παίζουν τα αποστάγματα στο menu του.

Με 4 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο

Αξίζει σίγουρα να αναφέρουμε ότι στο «Τρεις κι εξήντα» ακούμε την καλύτερη έντεχνη (κατά κύριο λόγο) μουσική που επιλέγει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ιδιαίτερο φόντο για τις selfie αποτελούν και οι κατσαρόλες φωτιστικά στον τοίχο. Το «Τρεις κι εξήντα» έχει μεγαλώσει. Από ένα κατάστημα στην Καλαμαριά, αριθμεί πλέον τρία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα στη Λεμεσό της Κύπρου και αυτό είναι ένα μεγάλο του κατόρθωμα.

  • Κατάστημα Καλαμαριάς
    Ιμέρας 2, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 551 32, Ελλάδα
    2310384264
  • Κατάστημα Κέντρου
    Αγίας Θεοδώρας 7, 546 23, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
    +30 231 027 9595
  • Κατάστημα Τούμπας
    Μικράς Ασίας 5-7, 54351, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
    +30 231 093 5050
  • Κατάστημα Λεμεσού
    Σαριπόλου 53, Κύπρος
    +25 013 030

Facebook Page: Τρεις κι Εξήντα

Instagram: treiskiexinta

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πολυ υπερβολικό βρίσκω το άρθρο..πριν καιρό τα πραγματα ήταν κάπως καλύτερα ..Το τελευταιο διαστημα όμως η κατασταση πάει απο το κακό στο χειρότερο ,,,Τυχαίνει να ειμαι πολύ συχνός θαμώνας με την παρέα μου οποτε έχω ξεκάθαρη εικόνα …Η ποιοτητα των μεζέδων και των μερίδων δυστυχώς έχει ΄πέσει πολύ …για τις ποσ’ότητες ας μην μιλήσουμε καλύτερα !!!..ΜΙα λέξη τις αντιπροσωπέυει …Δείγματα .!!! Μικρές μικρότατες μεριδες ειδικά στα ορντρεβρς πολλές γευσεις ψισοψημένες !! π.χ φασολια μαυροματικα ..σουτζουκακια !!..το σέρβις κι αυτό το δείχνει πολυ κουρασμένο και καπου αλλού ..μακράν της ταβέρνας !!! εχει ομως κατι καλό ..τα ψωμάκια..και κατι καλύτερο..παντα δροσερό νερό …
    Επιβάλλεται βελτίωση τάχιστα ειδικά στο Κατάστημα κοντά στο γήγεδο του Παοκ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ