Στην εποχή των Χριστουγέννων, οι πιο μοναδικές στιγμές περνάνε μαζί με τους ανθρώπους μας, επάνω στα τραπέζια εκείνα με γεύσεις που συνοδεύουν τις κουβέντες μας και με ποτήρια που τσουγκρίζουμε στην υγειά μας. Στα μέρη εκείνα που μας καλούν να φωλιάσουμε μέσα τους και να ανακαλύψουμε τον μυστικό παράδεισο που θα δώσει τις πιο νόστιμες, γιορτινές στιγμές.

Τρεις κι εξήντα όμορφες στιγμές της ιστορίας του

Στο μεζεδοπωλείο Τρεις κι εξήντα, οι στιγμές αυτές είναι καθημερινότητα. Μία απόλαυση που εδώ και χρόνια είναι γραμμένη στην ιστορία όλων εκείνων των ανθρώπων που κάθισαν στο τραπέζι και δοκίμασαν από τα πιάτα του. Η ιστορία του ξεκινάει από το 1999 και «Τα Σαμαράκια», το ουζερί στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου της Πυλαίας που έχει αφήσει εποχή. Ο άνθρωπος που τότε σε καλωσόριζε πάντα χαμογελαστός, ο κύριος Στέφανος, σήμερα βρίσκεται πίσω από το μεζεδοπωλείο που στεγάζει τις δικές μας εξόδους και μας υποδέχεται στο μέρος που από τον Αύγουστο του 2013, χαράζει τη συνέχεια της πορείας του όσον αφορά τη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Μόλις μπεις μέσα η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του θα σε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Η άριστη ποιότητα πρώτων υλών, το προσεγμένο σερβίρισμα, η ταχύτητα, ο επαγγελματισμός και η υποδειγματική σχέση ποιότητας-τιμής θα δώσουν τις βάσεις προκειμένου να απολαύσεις τις γεύσεις εκείνες οι οποίες θα ταξιδέψουν το αισθητήριο σου μαζί με αυτό όλης της παρέας, της οικογένειας ή του δικού σου ανθρώπου.

 

Μπορεί να δοκιμάσεις το σουβλάκι κοτόπουλο από φιλέτο μπούτι με τσακιστή baby πατάτα και σάλτσα καρμπονάρας, τη μελιτζάνα ψητή με κατίκι, το κριθαρότο με γαρίδες, τη σταυλίσια χοιρινή μπριζόλα με τις baby πατάτες βουτύρου. Ίσως γευτείς τη σαλάτα «Ελλήνων γεύσεις» με λαχανικά, ψητό ανθότυρο, ηλιόσπορους, κολοκύθι, πιπεριά, παντζάρι και κρουτόν σκόρδο ή τα ψητά λαχανικά με σάλτσα από λιαστή ντομάτα.

Όποιες γεύσεις κι αν επιλέξεις να μοιραστείς με τους ανθρώπους σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τιμήσεις τα παρακάτω πιάτα. Ψαρονέφρι Χοιρινό με σάλτσα Βενεγκρέτ και πουρέ περουβιανής πατάτας, σπαράγγια με αυγά και κατσικίσιο τυρί με προσούτο στον φούρνο και σταφύλι, καθώς και μακαρονάδα με σολωμό, είναι οι επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο τραπέζι σου.

Στο τρεις κι εξήντα θα βρεις τις καλύτερες Vegan επιλογές όπως μακαρονάδα liquini με μανιτάρια αλ όλιο, hummus με καραμελωμένα κρεμμύδια και αραβική πίτα, φαλάφελ με σως ταχύνης, για να συνδυάσεις τις διατροφικές σου συνήθειες με τη γεύση εκείνη που θα σε ταξιδέψει.

Ούζο και τσίπουρο για να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα μεζεδάκια χωρίς ούζο ή τσίπουρο δεν γίνεται. Στο Τρεις κι εξήντα, εκτός από τις αμέτρητες γευστικές επιλογές, θα βρεις μια πλούσια και πάντα ενημερωμένη κάβα. Με εβδομήντα ετικέτες σε ούζο, τσίπουρο και αποστάγματα που θα σας ζεστάνουν συνοδεύοντας τα πιάτα σας, πρόκειται να απολαύσετε τις πιο εμπνευσμένες στιγμές των Χριστουγέννων.

Όσο τσουγκρίζετε, η καλύτερη έντεχνη μουσική θα συνοδεύει τις συζητήσεις, ανεβάζοντας τη διάθεση και κάνοντας σας να τραγουδήσετε στοίχους παρέα με τους δικούς σας ανθρώπους. Είναι η ίδια μουσική που θα ακούσεις στα τρία καταστήματα του στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Από το κέντρο μέχρι την Καλαμαριά και τη μακρινή Λεμεσό, μπορεί κανείς να βρει «τρεις κι εξήντα στιγμές» που αυτά τα Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστες. Στο «στέκι» που αγαπάμε να δίνουμε τα ραντεβού μας. Στο μέρος που κάνει την κάθε μέρα γιορτή.

Κατάστημα Καλαμαριάς
Ιμέρας 2, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 551 32, Ελλάδα
2310384264

Κατάστημα Κέντρου
Αγίας Θεοδώρας 7, 546 23, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+30 231 027 9595

Κατάστημα Λεμεσού
Σαριπόλου 53, Κύπρος
+25 013 030