Ένα νέο γαστρονομικό προορισμό αποκτά η Θεσσαλονίκη στις αρχές φθινοπώρου. Ο λόγος για την Αγορά Μοδιάνο που ανακαινισμένη βασισμένη σε μία νέα φιλοσοφία ανοίγει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου.

Η αναγεννημένη Αγορά Μοδιάνο, που έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να λησμονεί το ένδοξο παρελθόν της συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επιχειρηματιών που επιθυμούν να τοποθετηθούν στο νέο γαστρονομικό προορισμό που δημιουργείται στην καρδιά της πόλης.

Η Αγορά Μοδιάνο φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν  «παράδεισο» για τους λάτρεις του φαγητού, αφού υπόσχεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, μέσα σε μία πολυπολιτισμική αγορά, που θα συγκεντρώνει γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο: από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Όπως έκανε γνωστό, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το 16ο πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη που διοργανώνει το ka-business.gr το Σάββατο 28 Μαΐου, η Γεωργία Δώδου, Marketing & Communication Director Hospitality – Gastronomy Division του Ομίλου Fais, 350 επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και λίγες από την Αθήνα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν χώρο στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο.
Πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ βασικό προαπαιτούμενο για την επιλογή τους ήταν να μην διαθέτουν άλλο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου, μηχανικό Δημήτρη Τριάντο, στα μέσα Ιουνίου, ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κελύφη των καταστημάτων, προκειμένου στη συνέχεια να μπουν οι επιχειρήσεις – ενοικιαστές και να διαμορφώσουν τους χώρους τους.

Όπως είπε η κα. Δώδου οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν αριθμούν τις 75. Τα καταστήματα θα είναι 7 , 8 και 10 τμ ενώ υπάρχει η δυνατότητα για τη συνένωση δύο καταστημάτων που συνολικά τα τμ τους δεν θα ξεπερνούν τα 20 τμ.

Στην Αγορά Μοδιάνο, που αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για όσους κινούνται και επισκέπτονται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιούνται events, ενώ τα καταστήματα θα είναι διαμορφωμένα σα… γειτονιές που θα φιλοξενούν καταστήματα delicatessen, κρεοπωλεία, ψαράδικα, καφέ, καταστήματα με πίτσα, κοκτέιλ κλπ.

Σύμφωνα με έρευνα που έτρεξε η εταιρεία όπως είπε η κα. Δώδου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Αγοράς Μοδιάνο αναμένεται να την επισκεφτούν 4 εκατ. άτομα, ενώ σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο αριθμός θα φτάσει τα 7 εκατ. άτομα.