Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε για τους υπαλλήλους των 68 βιβλιοθηκών που διοργανώνουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.

Μια ανάσα πριν την έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που θα διαρκέσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Future Library συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών, ώστε να προσφέρουν όλοι μαζί, συντονισμένα, στα παιδιά και στους γονείς, μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης τους.

Οι 68, συνολικά, βιβλιοθήκες που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Future Library και δεσμεύτηκαν για τη συνδιοργάνωση αυτής της δράσης, έγιναν αποδέκτες δωρεάς συνολικά 104 ηλεκτρονικών υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας με οθόνες αφής και 10.600 παιδικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Με τον τεχνολογικό αυτό εξοπλισμό, που έχουν τώρα στη διάθεσή του, αλλά και με τα παιδικά βιβλία, οι υπάλληλοι θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έμαθαν στα 7 βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια του Future Library, 3 μήνες πριν, στη Βέροια.

Τα απαραίτητα αυτά μέσα και εργαλεία, δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών να εξασκήσουν τις νέες τους δεξιότητες, να πειραματιστούν, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους, να ενισχύσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, να συντονιστούν ακόμη καλύτερα, να καταγράψουν και να προωθήσουν τις εκδηλώσεις τους και να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Με την αρωγή των υπαλλήλων των βιβλιοθηκών αλλά και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και των γονέων τους, το φετινό καλοκαίρι γίνεται για όλους μας η αρχή μιας νέας διαδρομής μάθησης και παιχνιδιού με αφετηρία και κατάληξη τις δημόσιες και δημοτικές μας βιβλιοθήκες.

Μάθετε περισσότερα για την πρόσκληση εθελοντών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης εδώ