Έτοιμο να υποδεχτεί ακόμη περισσότερο κόσμο και κυρίως νεότερες ηλικίες είναι το ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκιδική. Φέτος, η κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΗΚ) προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση και ανάπλαση και του εξωτερικού χώρου ενώ όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM»  ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Χάρης Κουκοβίνος, το στοίχημα να γίνουν τα λουτρά πόλος έλξης και των νέων, έχει κερδηθεί. 

«Πρόκειται για την τρίτη ανακαίνιση που κάναμε τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας», είπε ο κ.Κουκοβίνος, σημειώνοντας ότι αφορά σε μια μια επένδυση που υπολογίζεται ότι ως το τέλος της πενταετίας θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Και οι δύο πισίνες είναι ολυμπιακών διαστάσεων και διαθέτουν ιαματικό νερό, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό καθώς είναι νερό θερμής πηγής, υδροθειούχο, μεσόθερμο, μεταλλικό και υπερτονικό, σύμφωνα με τον κ.Κουκοβίνο. Η εσωτερική έχει θερμοκρασία γύρω στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου και η εξωτερική γύρω στου 32-33.

Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει ατομικές μπανιέρες, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ, δίκλινα δωμάτια, αναψυκτήριο, φυσικοθεραπεία, δυνατότητα μασάζ, υποστήριξη από ιατρικό προσωπικό, καθώς και ναυαγοσώστες. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε επιπλέον πριβέ χώρους για ιαματικά λουτρά για ζευγάρια», είπε ο κ.Κουκοβίνος.

Επίσης, όπως ανέφερε, υπάρχει η βούληση «εφόσον τελειοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας να προχωρήσουμε και στην παρασκευή προϊόντων, όπως κρέμες κτλ με βάση το ιαματικό νερό της περιοχής”«Το νερό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και βοηθά σημαντικά σε δερματικές και μυοσκελετικές παθήσεις  ενώ πάρα πολλοί επισκέπτες  από τη Ρωσία επιλέγουν τα λουτρά μας για τις αντιγηραντικές ιδιότητες  που, όπως λένε, έχουν», σημείωσε ο κ.Κουκοβίνος. Για να την  παραμονή στην πισίνα οι γιατροί συστήνουν να μην ξεπερνά το ημίωρο.

Σε ό,τι αφορά την ιδιαίτερη μυρωδιά του νερού που προέρχεται κυρίως από το θείο, έχουν γίνει ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις και πλέον, σύμφωνα με τον κ.Κουκοβίνο, είναι τόσο ανεπαίσθητη, που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του δίπλα στην πισίνα και να απολαμβάνει τη θέα, χωρίς καμία ενόχληση.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο υδροθεραπευτήριο κοστίζει 6 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά από 6 ετών έως 12 ετών. Τα μικρότερης ηλικίας μπαίνουν δωρεάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ