Ανοίγει ένα γυμναστήριο για γυμνιστές. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, η γυμναστική χωρίς ρούχα δεν είναι κάτι παράξενο. Είτε μιλάμε για ποδήλατο, κολύμπι ή τζόκινγκ.

Το πρώτο κέντρο ευεξίας για γυμνιστές

Έτσι και τώρα, στη Γαλλία και στο Παρίσι, ανοίγει το πρώτο κέντρο ευεξίας, που καλεί γυμνιστές να συμμετέχουν σε μια σειρά από αθλήματα. Αυτά είναι η γιόγκα, αερόμπικ στο νερό, κολύμπι και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Μέχρι και οι γυμναστές υποχρεούνται να μη φορούν ρούχα.

Κανόνες

Ενώ τα μέλη επιτρέπεται να είναι γυμνά, οι πετσέτες πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό γυμναστικής και οι κολυμβητές πρέπει πάντα να φοράνε σκουφάκι κολύμβησης. Καταλαβαίνουμε πως κάποιοι κανόνες υγιεινής που ισχύουν σε όλα τα γυμναστήρια, θα είναι κάπως πιο αυστηροί σε τέτοιας ιδεολογίας γυμναστήρια.

Το Παρίσι κάνει αγώνα για το γυμνισμό

Το Παρίσι καλωσόρισε επίσης πρόσφατα το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές, στην 12η συνοικία, όπου φιλοξενούνται μέχρι 40 γυμνοί επισκέπτες. Αυτό το ασυνήθιστο εστιατόριο ονομάζεται O’naturel και βρίσκεται στην 9 Rue de Gravelle, σε μικρή απόσταση από το μετρό.

Αν και αυτή η τάση δεν ακολουθείται ως πρακτική στη σύγχρονη κοινωνία και το γυμνό σοκάρει, ήταν κοινή στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες αγωνίζονταν γυμνοί όχι μόνο για να επιδείξουν το φυσικό τους κάλλος αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής στον θεό Δία, εντυπωσιάζοντάς τον με την εκπαίδευση και την φυσική τους κατάσταση.