Για τη δημιουργικότητα και τις διακρίσεις της Lady Butcher σας έχω μιλήσει σε προηγούμενο κείμενό μου. Ένα από τα προϊόντα που έχει δημιουργήσει και ξεχωρίζει για πολλούς λόγους είναι και το Burger Κάνναβης.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Η βρώσιμη κάνναβη έγινε burger

Επειδή στο άκουσμα του όρου “Burger Κάνναβης” είναι λογικό να περάσουν από το μυαλό κάποιου πολλά, ας διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.

Η βρώσιμη ή βιομηχανική κάνναβη (hemp) δεν είναι ψυχοτρόπος ουσία και καλλιεργείται νόμιμα σε διάφορα σημεία του κόσμου και ξεχωρίζει εδώ και αιώνες για την υψηλή διατροφική της αξία. Είναι εγκεκριμένη και από την Ε.Ε. ενώ καλλιεργείται και εκτός αυτής.

Όταν λέμε το Πρώτο Μπιφτέκι Κάνναβης, εννοούμε με πραγματικό συστατικό Hemp, που αναμιγνύεται με τον κιμά. Το σημειώνω αυτό γιατί μπορεί να συναντήσετε παρασκευές , για παράδειγμα με αλεύρι κάνναβης, που δε συνιστούν καμία καινοτομία.

H Κυπαρρισία Αντωνάρα είναι η Lady Butcher

Η θρεπτική αξία της Cannabis Sativa συνοπτικά:

Η «βιομηχανική κάνναβη» είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6 και άλλα πολυακόρεστα οξέα με θετική επίδραση σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Μάλιστα είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνη όσο περίπου η σόγια, ενώ περιέχει φυτοστερόλες και μέταλλα (φώσφορος, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος), πολύτιμα για τον οργανισμό.

Περιέχει, επίσης κανναβινοειδή με ωφέλιμες για τον οργανισμό ιδιότητες ενώ η κανναβιδιόλη που είναι και η κύρια κανναβιδοειδής ένωση εκτός από την υψηλή διατροφική της αξία, δεν είναι αλλεργιογόνος (gluten free, soy free)

Η διατροφική σύσταση και η παρουσία προϊόντος κάνναβης, στο Burger Κάνναβης της Lady Butcher ισχύουν τα παρακάτω :

  • Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (Καλύπτει το 26% της ενεργειακής αξίας του τροφίμου)
  • Αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με ένα κοινό burger. Περιέχει 33% παραπάνω πρωτεΐνη, η οποία μάλιστα είναι φυτικής προέλευσης πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (συνιστούν το 45% των ολικών λιπαρών και καλύπτουν το 29% της ενεργειακής αξίας του προϊόντος.
  • Είναι πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων καθώς περιέχει 0,8 γραμμάρια α-λινολενικού οξέος ανά 100 gr και ανά 100 kcal
  • Τέλος, περιέχει καναβιδιόλη (CBD) σε μικρή ποσότητα (<0,001%)

Και επειδή κάθε γαστρονομική καινοτομία κρίνεται και από τη γεύση, σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο μπιφτέκι, ιδανικό για BBQ αλλά μπορείτε να το ψήσετε και στο φούρνο και φυσικά με θετική διατροφική επίδραση για μικρούς και μεγάλους.

Info
Lady Butcher

Τηλεφωνική παραγγελία
6955404800

Website/e-shop
ladybutcher.gr

Facebook Page
Lady Butcher

Instagram Page
Lady Butcher

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ