Ο Οργανισμός Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου μία πολύ όμορφη δράση και άξια προς μίμηση. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει βιβλία, τα οποία θα δοθούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων σε Διαβατά Θεσσαλονίκης και Νιγρίτα Σερρών.

Ο Οργανισμός Εκδόσεων προσφέρει βιβλία του εκδοτικού του οίκου και καλεί φοιτητές και πολίτες να συγκεντρώσουν βιβλία που έχουν χρησιμοποιήσει και να τα προσκομίσουν στο ΠΑΜΑΚ, προκειμένου αυτά να προσφέρουν νέα ταξίδια σε ανθρώπους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Που συγκεντρώνονται τα βιβλία

Τα βιβλία συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον χώρο των εκδόσεων από τις 09.00 έως τις 15.00 καθημερινά. Για όσους μένουν εκτός Θεσσαλονίκης και θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια υπάρχει η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, ενώ ήδη γίνονται επαφές με χώρους σε άλλες πόλεις, ώστε να συγκεντρωθούν βιβλία και εκεί.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο, με όλα τα είδα βιβλίων να είναι “ευπρόσδεκτα”, για να μεταφερθούν στις βιβλιοθήκες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Η συγκέντρωση των βιβλίων ολοκληρώνεται στα τέλη του Ιανουαρίου ενώ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, θα δοθεί παράταση για τη συγκέντρωση ακόμη περισσότερων βιβλίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ