Η θρυλική ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας, «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά, μέσω της σύγχρονης ολογραφικής ψηφιακής τεχνολογίας.

Εκτός από το Ολύμπια που φιλοξενεί πλέον τα προσωπικά αντικείμενα της Κάλλας, το κοινό και οι επισκέπτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να δουν στην Αθήνα ένα μοναδικό υπερθέαμα υψηλής τεχνολογίας, με τίτλο «Callas in Concert – The Hologram Tour». Η παράσταση πραγματοποιείται με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της Eímear Noone. Το κοινό έχει με αυτή την συναυλία την ευκαιρία για μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Να απολαύσει τη μοναδική Μαρία Κάλλας «ζωντανά» σε συναυλία στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η Κάλλας ζωντανά στη σκηνή με τη βοήθεια της τεχνολογίας

H BASE Hologram, η εταιρεία δημιουργός περιεχομένου ζωντανής ψυχαγωγίας, αξιοποιεί την τεχνολογία των ολογραφικών ταινιών για την παραγωγή συναυλιών και ειδικεύεται στη δημιουργία θεαμάτων μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μια φωτορεαλιστική, τρισδιάστατη απόδοση, δίνoντας στους θεατές τη δυνατότητα να συνδεθούν βιωματικά με το περιεχόμενο της ζωντανής παράστασης.

Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του project έχει η Warner Classics, διαθέτοντας όλες τις ηχογραφήσεις με τη φωνή της Μαρία Κάλλας που έχει στην κατοχή της.

Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Λονδίνο και Παρίσι

Η μεγάλη παραγωγή Callas In Concert, έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας φιλοξενηθεί σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέατρα, όπως την English National Opera στο Λονδίνο, τη Salle Pleyel στο Παρίσι, το Θέατρο Bozar στις Βρυξέλλες κ.α. έρχεται και στην Αθήνα, για δύο μόνο παραστάσεις, αφιερωμένες στην κορυφαία του είδους.

Πληροφορίες
Callas In Concert
Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00
«Θέατρον», Αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος
Με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ