Ήταν πριν από τριάντα χρόνια, όταν στην οδό Ανατολικής Θράκης, ένα καφενείο γινότανε η ψυχή της Τούμπας. Από το 1991, οι γείτονες έδιναν ραντεβού στο δικό τους στέκι, πίνοντας τον καφέ τους και παίζοντας χαρτιά, κουβεντιάζοντας μοιράζοντας τις ζωές τους στο σημείο της γειτονιάς, στο μέρος που τους ένωνε. 

Έπειτα, το Νέον Καφενείο, άλλαξε πρόσωπο. Ήταν οι γεύσεις που έβγαιναν από την κουζίνα, γέμιζαν τα τραπέζια και τα ποτήρια τσούγκριζαν μπροστά από τα γνώριμα πρόσωπα. Το Νέον είχε τος δικούς του πελάτες, όπως και τον δικό τους άνθρωπο.

 

Ο άνθρωπος πίσω από το Νέον

Ο κ.Μπάμπης ήταν ανέκαθεν η ψυχή του. Από την πρώτη μέρα, που το Νέον ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο ίδιος έμπαινε πίσω από την μπάρα του, χαιρετώντας τον κόσμο, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας με όσους επέλεγαν να γεννήσουν τις δικές τους ξεχωριστές στιγμές, να μιλήσουν με τους δικούς τους, να διασκεδάσουν με την παρέα και να μοιραστούν ένα κομμάτι της ημέρας τους στο στέκι που αγαπούσαν. Έπειτα έμπαινε στην κουζίνα ετοιμάζοντας τα πιάτα που επρόκειτο να σερβιριστούν, βάζοντας το μεράκι και την αγάπη του στις γεύσεις που δοκίμαζε ο κόσμος. Το μεράκι αυτό και η αγάπη του για το μέρος πέρασε μέσα στον χρόνο και αποτυπώνονταν στο Νέον, στην ταυτότητα του χώρου, στις υπηρεσίες που είναι ταυτόσημες με την ποιότητα και στις καρδιές του κόσμου που συνεχίζει να το τιμάει σήμερα. Κάπως έτσι, το Νέον καφενείον έγινε το δημοφιλέστερο στέκι της Τούμπας. 

 

Η αξία της παράδοσης στην όψη του σήμερα

Κάπως έτσι, φτάσαμε σήμερα στο Νέον καφενείον, το εστιατόριο της Τούμπας, που με τη μοναδική του ατμόσφαιρα, τα γευστικά του πιάτα και τον χαρακτήρα του έχει γίνει το επίκεντρο της περιοχής.

Πιάτα υψηλής ποιότητας και αισθητικής

Τα πιάτα που θα δοκιμάσετε πρόκειται να σας ενθουσιάσουν. Όλα τα ορεκτικά και οι εκλεκτοί μεζέδες παρασκευάζονται με φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, μπλέκοντας τις παραδοσιακές γεύσεις με τις τάσεις της σύγχρονης κουζίνας, συνδυάζοντας την εμπειρία από το παρελθόν με την σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη.

 

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, αυτή θα σου δώσει αμέσως την εντύπωση ότι βρίσκεσαι στο πιο cozy και φιλικό περιβάλουν. Οι άνθρωποι του Νέον θα σας εξηγήσουν τα πιάτα, θα σας δώσουν τις δικές τους προτάσεις στις γεύσεις με γνώμονα τα υλικά, την εκάστοτε εποχή και το δικό σας γούστο, ενώ το χαμόγελο τους θα σας αφήσει το πιο όμορφο συναίσθημα.

Όλα αυτά συνδυάζονται φυσικά με άριστης ποιότητας τσίπουρο, το οποίο ψυχώνει τις πιο εμπνευσμένες συζητήσεις μας, πριν τα επιδόρπια γίνουν ο γλυκός επίλογος ενός γεύματος που θα θέλετε να επαναλάβετε ξανά και ξανά.

Όλες τις ώρες έχετε λόγο να επισκέπτεστε το Νέον

Από τον πρώτο καφέ, στις 08:00 μέχρι την μεγάλη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων που σας περιμένει να την εξερευνήσετε συνοδεύοντας το γεύμα σας, όσο περνάει η ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Νέον θα γίνει για εσάς το δικό σας στέκι.

Η καρδιά της Τούμπας χτυπάει στο Νέον Καφενείον, εκεί που η παράδοση συναντά την αισθητική του σήμερα.

Περιοχή 
Ανατολικά

Διεύθυνση 
Ανατολικής Θράκης 20, Τούμπα