Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με εργαστήρια, προβολή ταινίας και ξεναγήσεις στους χώρους του μουσείου. και δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Σπάνια κινηματογραφικά επίκαιρα της ιστορίας συγκεντρωμένα από το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οπτικοακουστικό υλικό ανεκτίμητης αξίας για τους λάτρεις του Ελληνικού κινηματογράφου, σας περιμένουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κινηματογραφικό εργαστήρι «Σινεδημιουργίες»
16:00 – 18:00 στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου. Το εργαστήρι απευθύνεται σεπαιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να ανακαλύψουμε όλα εκείνα που έκαναν τα παλιά σινεμά να μοιάζουν τόσο όμορφα; Ετοιμαστείτε, να δημιουργήσουμε, να ζωγραφίσουμε και να συναρμολογήσουμε τις δικές μας γιγαντοαφίσες, τις τεράστιες εκείνες αφίσες που διαφήμιζαν τις ταινίες, τα παλιά τα χρόνια!

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν τα μυστικά μιας τέχνης που χάθηκε μέσα από μια ποικιλία εικαστικών δράσεων όπως (ζωγραφική, χαρτοκοπτική κ.α).

Προβολή ταινίας: Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος του Χοσέ Λουίς Λόπεθ – Λινάρες / José Luis López Linares (Ισπανία, 2016, 90’).

Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των επίγειων απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.

19:00, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμώντας να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης έχει επιλέξει ως θέμα των δράσεων του εορτασμού το σκεπτικό «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με βάση λοιπόν αυτή τη θεματική, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει στους χώρους του, συμμετέχοντας σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022- Η Δύναμη των Μουσείων
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Μουσείο Κινηματογράφου (Αποθήκη Α, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη τηλ. 2310-378.570).
Ωράριο λειτουργίας: 12:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη