Στα ανατολικά, και συγκεκριμένα στη Σοφούλη, ένα urban chic εστιατόριο συνδυάζει την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τη φιλοσοφία της ελληνικής φιλοξενίας και δεν είναι τυχαίο που έχει ξεχωρίσει ως ένα από τα αγαπημένα των φίλων της γαστρονομίας.

Το Μανιτάρι, διακεκριμένο σε γαστρονομικά βραβεία, όπως τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας,  FNL Awards και τα Estia Awards, παραμένει ανήσυχο τόσο ως προς το μενού του που ανανεώνει συχνά όσο και ως προς τον χώρο του, όπου η ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα είναι χαρακτηριστική. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να πετύχει χωρίς τη φιλική διάθεση και τη σωστή ενημέρωση από την ομάδα που εργάζεται στην κουζίνα και στο σέρβις. Ένας χώρος για όλες τις εποχές, αφού διαθέτει και μία υπέροχη βεράντα, ο οποίος πρόσφατα ανακαινίσθηκε ανανεώνοντας και το δικό μας ενδιαφέρον να βρεθούμε στο νέο του περιβάλλον.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ναταλί Τσιφουτίδου δημιούργησε μια σειρά από lasercut ξύλινες επιφάνειες, ενίσχυσε την ατμόσφαιρα με νέα φωτιστικά ενώ πίσω από το bar πρόσθεσε μία νέα προθήκη κρασιών που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη.

Ο πελάτης εδώ είναι στο επίκεντρο και προτεραιότητα είναι η καλή του εξυπηρέτηση. Αυτό θα το διαπιστώσετε από την πρώτη σας επαφή με το ευγενικό και ενημερωμένο προσωπικό που θα σας απαντήσει σε όποια απορία έχετε και θα σας συμβουλέψει για το γεύμα που σας ταιριάζει. Η χαλαρή, chill μουσική του, συνθέτει ένα όμορφο περιβάλλον, απαλλαγμένο από καπνό.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα σύγχρονο ζωντανό εστιατόριο που στηρίζει τις σημαντικές πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις της πόλης (Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Εβδομάδα σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας, Food Festival Thessaloniki).

Φιλοσοφία και δημιουργίες ενός κορυφαίου Έλληνα chef

Τις δημιουργίες του μενού υπογράφει και πάλι Δημήτρης Παμπόρης, ένας σεφ με διακρίσεις και βραβεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ξεχωρίζει για το mix and match των πρώτων υλών που καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα. Ο Λεωνίδας Παντσιούκας είναι αυτός που ετοιμάζει τις εξαιρετικές γεύσεις της new age κουζίνας δημιουργώντας  αυτά τα ιδιαίτερα πιάτα.

Οι προτάσεις μας από το μενού

Ο κατάλογος εμπλουτίστηκε και μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ιδιαίτερες επιλογές του. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή mousse από τζατζίκι, πίκλες κρεμμυδιού και αρωματικό ελαιόλαδο.

Tραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου

Το πιάτο που κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης Εβδομάδας Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας βρήκε τη θέση του στο μενού, μετά από απαίτηση του κόσμου και δεν είναι άλλο από το ριζότο σαν λαχαντολμάς με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, μυρωδικά, αυγολέμονο και ζωμό από λάχανο και περγαμόντο.

Kαλοκαιρινό ριζότο σαν λαχαντολμάς

Στις επιλογές ψαρικών, ξεχωρίσαμε τον φρέσκο μπακαλιάρο του Αιγαίου με κρούστα φουντούκι, κουσκουσάκι βουβαλίσιο με μύδια τουρσί και πικάντικη μουστάρδα. 

Φρέσκος μπακαλιάρος του Αιγαίου με κρούστα φουντούκι

Στα κυρίως σας προτείνουμε επίσης γιουβετσάκι με μοσχαράκι, σιγομαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο με πατάτες νέας σοδειάς και αυθεντική carbonara με λινγκουίνι.

Δροσερές σαλάτες και εκλεκτά ορεκτικά στο νέο μενού

Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το νέο μενού οι φρέσκες σαλάτες και τα ορεκτικά που αναδεικνύουν τα υλικά των Ελλήνων παραγωγών που χρησιμοποιούν, προσδίδοντάς τους την ύψιστη γαστρονομική αξία.

Τέλος, στο μενού συναντάμε παλιές αγαπημένες γεύσεις, που παραμένουν σταθερές: Φρέσκο λαβράκι με kale φρικασέ, πουρέ από ρίζα μ

αϊδανού και σάλτσα κακαβιάς με yuzu, στα ορεκτικά φάβα Σαντορίνης με αυγό ποσέ σε κρούστα πάνκο, prosciutto di Parma, ψητά σπαράγγια και άρωμα τρούφας. Αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών, οι ταλιατέλες με μανιτάρια porcini Γρεβενών, κρέμα, λευκό κρασί και θυμάρι.

Η πάντα ενημερωμένη wine list έχει επίσης εμπλουτιστεί με προτάσεις από τους ελληνικούς αμπελώνες.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Θεμ. Σοφούλη 57, στο 2ο όροφο του εμπορικού κέντρου Sofouli Center, Καλαμαριά

Το Μανιτάρι: Ώρες και μέρες λειτουργίας, καθημερινά 13:00 – 24:00