Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή 2019 – Θεατρικές Φωνές στην πόλη» παρουσιάζεται την Παρασκευή 12, Σάββατο 13 Απριλίου στις 21:00 και Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00 στο Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) το θεατρικό έργο του Σάκη Σερέφα, το Λιωμένο Βούτυρο.

Το έργο πραγματεύεται την ανασύνθεση μίας τραγικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα σε δύο νέους, την Λούλα και τον Τάσο. Ένας Συγγραφέας προσπαθεί, μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, να μάθει την αλήθεια για να γράψει το βιβλίο του. Ή μήπως όχι; Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, με σπονδυλωτές αφηγήσεις και εμβόλιμες δραματοποιήσεις, με γρήγορο και ζωντανό διάλογο, έντονους χαρακτήρες-αστραπή, ισορροπημένη και σταδιακή εξέλιξη της δράσης.

Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής εναλλάσσονται στα πρόσωπα του έργου, τους δίνουν μορφή και δημιουργούν μία ιστορία, την ιστορία της Λούλας και του Τάσου μέσα από το βλέμμα των άλλων. Φόρμα, κίνηση, χρώμα κυριαρχούν. Η παράσταση ως προσπάθεια αναδημιουργίας της πραγματικότητας και αναζήτησης της σχέσης των ανθρώπων με τα γεγονότα και το στοιχείο του αστείου μπροστά στην αμηχανία ενός τραγικού συμβάντος, μπροστά στην ίδια την ζωή.

Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η ομάδα Γκαζόζα Snatch δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2018. Εφτά άτομα από διαφορετικούς κλάδους της θεατρικής πράξης (σκηνοθεσία, δραματουργία, υποκριτική, σκηνογραφία-ενδυματολογία, φωτισμός) συνθέτουν και ολοκληρώνουν την ομάδα. Κοινό τους σημείο η αγάπη για την δημιουργική φύση του θεάτρου, η ανάγκη τους για έκφραση μέσω της δουλειάς τους και η διάθεση παιχνιδιού με την πραγματικότητα του θεάτρου και όχι μόνο.

Παραγωγή: ΟΜΑΖ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΗ
Επί σκηνής: Εβίτα Αγαΐτση, Αργύρης Ζαφείρης, Στέλλα Παπαδοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαριλένα Κατρανίδου
Δραματουργική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια: Νάσια Λάζου
Φωτισμοί: Νάσια Λάζου, Ιφιγένεια Γιαννιού
Φωτογραφίες: Buba Soso Gadebava
Σχεδιασμός αφίσας: Έφη Πάσχου

από έως
Θέατρο Παραστάσεις Things to do