Ο 6ος και τελευταίος κύκλος του «House of Cards» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix, χωρίς τον Κέβιν Σπέισι και οι μηχανές παίρνουν μπροστά ξανά μέσα στον Δεκέμβριο.

Όλα όσα έχουν αλλάξει εξηγούνται μέσα από μία -κάπως συναισθηματική- επιστολή της υπεύθυνης του καστ της σειράς, Pauline Micelli. Η τελευταία φρόντισε να επισημάνει ότι «αυτή η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την υπόθεση ενός ανθρώπου» και έκανε γνωστό ότι γυρίσματα και όλες οι εργασίες που αφορούν στην παραγωγή του 6ου κύκλου ξεκινούν στις 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο, με σοβαρές αλλαγές.

Τι γράφει η επιστολή;

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή που έλαβαν με την υπογραφή της Micelli όλοι οι συνεργάτες της επιτυχημένης σειράς, που βρέθηκε στο στόχαστρο μετά και τις αποκαλύψεις για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρωταγωνιστή της, Κέβιν Σπέισι. Το συγκεκριμένο μήνυμα πέρα από μία τυπική ανακοίνωση προς όλους όσοι συνεργάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την παραγωγή της σειράς, σκιαγραφεί και τις επιπτώσεις του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Σπέισι στις αποδοχές και την ίδια την εργασία των επί χρόνια συνεργατών του.

Αγαπητοί συνεργάτες,

ενώ διανύουμε περίοδο εορτών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα τα μηνύματα υποστήριξης που έχουμε λάβει και να ενημερώσουμε για την πρόοδο της πορείας της σειράς και για το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

 Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το τηλεοπτικό δίκτυο Netflix, ελπίζοντας ότι η παραγωγή θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα. Καθώς συνεχίζουμε τις συζητήσεις, αποφασίσαμε ότι οι συνεργάτες θα πληρωθούν επιπλέον για τις δύο εβδομάδες παύσης, ξεκινώντας από τις 27 Νοεμβρίου και έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι σεναριογράφων και τους διαλογιστές, θα υπάρξει μια ομάδα συνεργατών που θα βρίσκεται σε επιφυλακή στο γραφείο παραγωγής και για οτιδήποτε προκύψει. Η ελπίδα μας είναι ότι το σύνολο των συνεργατών θα συναντηθεί ξανά, όταν επανακάμψει η παραγωγή, αλλά θα θέλαμε να είναι σαφές ότι κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη κάποιων εκ των συνεργατών να εργαστούν αλλού στην παρούσα φάση. Σας είμαστε ευγνώμονες για ό,τι προσφέρατε στην παραγωγή μέχρι τώρα.

Καστ και λοιποί συνεργάτες της σειράς που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή, θα πληρωθούν όπως ορίζει το σωματείο για την τρέχουσα περίοδο, ενώ για όλους θα φροντίσουμε να επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους των σωματείων σας, και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υπομονή που έχετε επιδείξει αυτό το διάστημα.

Οι τελευταίοι δύο μήνες μας δοκίμασαν όλους με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε. Αλλά εκείνο που σίγουρα μάθαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι ότι αυτή η παραγωγή δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπους και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι που συνεργαστήκαμε με μία από τις πιο πιστές και ικανές ομάδες που υπάρχουν σ’ αυτή τη δουλειά.

Θα ενημερωθείτε όλοι με συμπληρωματική ανακοίνωση στις 8 Δεκεμβρίου του 2017,

Σας ευχαριστώ όλους,
Pauline Micelli

Με στοιχεία από Insider.com