Ένας μοναχικός άντρας, ο Θίοντορ Τουόμπλι, ένας μοναχικός άνδρας ζει γράφοντας προσωπικά γράμματα για λογαριασμό των άλλων. Είμαστε στο Λος Άντζελες και στο μέλλον, όχι και τόσο μακριά, εκεί όπου τα πράγματα είναι αλλιώτικα, για μερικούς, πιο «κρύα».

Όλα αλλάζουν όταν ο Θίοντορ αποφασίζει να αγοράσει ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα το οποίο υπόσχεται ότι θα καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη αφού έχει μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της. Ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη «Σαμάνθα» (Σκάρλετ Τζοχάνσον), μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία.

Ανάμεσα τους όμως αναπτύσσεται μια έλξη, όταν ο Θίοντορ μην έχοντας συνέλθει από τον χωρισμό με την γυναίκα του, αρχίζει να αισθάνεται πράγματα και να γεμίζει τις ψυχολογικές του ανάγκες.

Η μοναχική κοινωνία του Λος Άντζελες στο μέλλον είναι το περιβάλλον που θα κάνει τον Θίοντορ να δεθεί τόσο πολύ με το μηχάνημα που αυτά που θα έρθουν πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα στη ζωή του.

Μία ιστορία για τη μοναξιά και τις ανάγκες του ανθρώπου για τα συναισθήματα και τα όσα νιώθουμε που θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές σας. Πάνω απ’όλα, μια μοναδική ερμηνεία από τον Joaquin Phoenix που θα σας κάνει να τον λατρέψετε. Ακόμη περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ