Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ προτείνει έναν μικρό κι εξωτικό “κήπο” από μπαρόκ όργανα και οργανική μουσική. Μουσική δωματίου του 17ου και του 18ου αιώνα σε όργανα εποχής, με ρεπερτόριο υψηλής αισθητικής και ηχοχρώματα ιδιαίτερης εκλέπτυνσης. Μπαρόκ βιολιά και βιολοντσέλα, βιόλα ντα γκάμπα και βιολόνε, μπαρόκ φλάουτα με ράμφος και φλάουτο τραβέρσο, θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα και μαντολίνο, τσέμπαλο και όργανο δωματίου θα παρουσιάσουν σε τέσσερις συναυλίες ιταλική, γαλλική, αγγλική και γερμανική μπαρόκ μουσική.
Το φεστιβάλ ανοίγει παρουσιάζοντας στην ολοκληρωμένη της μορφή τη Μουσική Προσφορά, ένα από τα τελευταία και πιο αινιγματικά έργα του Γ. Σ. Μπαχ, και συνεχίζει στη δεύτερη συναυλία με ένα επίσης ολοκληρωμένο έργο, τις έξι υπέροχες Σονάτες για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο έργο 14 του Α. Βιβάλντι.\
Η τρίτη συναυλία προτείνει αλλαγή ύφους και διάθεσης, με αγγλικές και γαλλικές Σουίτες χορών του 17ου αιώνα, ενώ η αστείρευτης φαντασίας και έμπνευσης μουσική του Βιβάλντι επανέρχεται στην τέταρτη συναυλία για να κλείσει το φεστιβάλ. Τις συναυλίες συνοδεύουν προβολές από πίνακες μπαρόκ ζωγράφων, που απεικονίζουν όργανα και μουσικούς της εποχής.

ΠΑ 4 Νοεμβρίου στις 21:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) – 1η συναυλία:
J. S. Bach: Η Μουσική Προσφορά

ΣΑ 5 Νοεμβρίου στις 21:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) – 2η συναυλία:
La Stravaganza Greca
Antonio Vivaldi: 6 Σονάτες για βιολοντσέλο σόλο και μπάσο κοντίνουο, έργο 14

ΠΑ 11 Νοεμβρίου στις 21:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) – 3η συναυλία:
Little consort – Aγγλικό και Γαλλικό Μπαρόκ

ΣΑ 12 Νοεμβρίου στις 21:00 (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2) – 4η συναυλία:
Βιβάλντι για λίγους

 

Τιμές εισιτηρίων

12€, 7€ (μειωμένο)
Ενιαίο εισιτήριο φεστιβάλ: 30€, 20€ (μειωμένο)

Για εισιτήρια πατήστε εδώ.

από έως
#FALL IN THE CITY_ Ζωντανή Μουσική