Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μεγάλο αφιέρωμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει την θεματική “Διεκδικώντας την ελευθερία”. Tο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί από τις 5 – 14 Φεβρουαρίου 2021 διαδικτυακά, και 7-16 Μαΐου 2021 ζωντανά.

Διεκδικώντας την ελευθερία – 14 Ντοκιμαντέρ

Ξεχωριστές ιστορίες κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ανθρωπότητα. Μας ταξιδεύει σε διάφορες γωνιές της γης από την Χιλή, στην Παπούα νέα Γουινέα και από την Μπουρκίνα Φάσο στην Κούβα, από την Σρι Λάνκα στην Αρμενία, από την Ισπανία του Φράνκο στην Ελλάδα της κατοχής.
Ταινίες που αφηγούνται ιστορίες γηγενών επαναστάσεων για την φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, ιστορίες ηρωισμού
Ιστορίες ισότητας και ανισότητας, αξιοπρέπειας και καταπάτησης ελευθερίων, συρράξεων , εξεγέρσεων, χαμένων ζωών. Όλα για την ατομική ελευθερία.
Ταινίες που γιορτάζουν την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και την ανθεκτικότητα μπροστά σε μία αδικία.
Ταινίες που μας υπενθυμίζουν τι συμβαίνει όταν επιλύουμε τις διαφορές μάς μέσα από την βία. Υπενθύμιση ότι ο πόλεμος είναι κόλαση.


Περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές θα βρείτε εδώ