Ίσως ακούγεται υπερβολικός ο τίτλος αλλά βλέποντας παρακάτω τι έχει ετοιμάσει το Cottage για τις πρώτες του γιορτές τόσο ως προς τον αριθμό των events όσο και ως προς το περιεχόμενό τους, είμαι σίγουρος ότι θα τον δικαιολογήσετε.

Γράφει ο Κώστας Γιάντσιος

Σε κάθε περίπτωση η δημοφιλής, πλέον, αγροικία της Καλαμαριάς μας δίνει και τις γιορτές πολλούς λόγους για να φιλοξενηθούμε στο ξεχωριστό της περιβάλλον. Άλλωστε, ο ίδιος ο τρόπος που στολίστηκε ο χώρος κερδίζει την πρώτη εντύπωση. Περνώντας πρόσφατα το κατώφλι του Cottage είχα την περιέργεια να δω πως θα εντασσόταν στον ιδιαίτερο αισθητικά χώρο η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Η έκπληξη ήταν ευχάριστη. Ένας απόλυτα αρμονικός στολισμός του χώρου, πάντα με χειροποίητα αντικείμενα. Διακριτικός, όχι συνηθισμένος και με αισθητική, όπως ακριβώς είναι το Cottage.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα που θα συζητηθεί

Είναι διαρκής η αίσθηση της άνεσης και της φιλοξενίας που έχει κανείς όποια στιγμή κι αν βρεθεί εδώ, η οποία ενισχύεται την περίοδο των εορτών. Το πρόγραμμα των events που ακολουθεί, το επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο. Άλλωστε, ο Πέτρος Καραμπουρνιώτης, ένας από τους ιδιοκτήτες, έχει δώσει για πολλά χρόνια τα διαπιστευτήριά του στην οργάνωση ευρηματικών θεματικών events και την αφοσίωσή του σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Τα events των γιορτών

Village Brunch
Τι άλλο θα μπορούσε να σερβίρει μία «αγροικία». Ζεστή ατμόσφαιρα και επιρροές από την ελληνική παράδοση και όχι μόνο. Χειροποίητες, σπιτικές χωριάτικες πίτες (σπανακόπιτα, πρασόπιτα, παστουρμαδόπιτα), αλμυρές τάρτες, αλμυρά και γλυκά croissant, carrot cakes και πολλές ακόμη επιλογές από τις διασημότερες κουζίνες του country eating. Ένα concept που θα διαμορφωθεί ανάλογα και μετά τις γιορτές.

Πότε: Κυριακή 22/12, 29/12, 5/1
Ώρες: 11:00 – 15:00
Τιμή/άτομο: 12€ με ρόφημαRat Pack Series

Μια σειρά από parties με Dj sets, που θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40 και του ’50 σε θρυλικές (και) μουσικά μητροπόλεις.

Πότε: Δευτέρα 23/12 (Paris) / Δευτέρα 30/12 (London) / Τετάρτη 1/1 απόγευμα (NYC)


Violin Bells
Θα μας πει τα κάλαντα με βιολιά και άλλα ακούσματα της κλασσικής μουσικής και η ατμόσφαιρα θα είναι μαγική.

Πότε: Τρίτη 24/12 και Τρίτη 31/12
Ώρες: 12:00 – 15:00


Dj set την Παραμονή των Χριστουγέννων
Από τις 15:00 η ατμόσφαιρα γεμίζει με μουσικές από γνωστό dj της πόλης και το εορταστικό mood παίρνει ρυθμό. Ευκαιρία για να απολαύσετε κρασί ή ποτό με στιλ και σίγουρα διαφορετικά από τα συνηθισμένα.Xmas Party

Και ανήμερα των Χριστουγέννων ένα dj set δίνει το έναυσμα της γιορτής. Η «αγροικία» ανοίγει της πόρτες στις και την καρδιά της και μας υποδέχεται με το φιλόξενο πνεύμα της. Θα γίνουμε μια παρέα, κάτι που εδώ συμβαίνει όλες τις ημέρες του χρόνου.


Candles & Candies

Τα φώτα σβήνουν στις 17:00 και ο χώρος φωτίζεται μόνο από κεριά. Την ίδια στιγμή ένας μπουφές γεμάτος γλυκά από διάφορες παραδόσεις της ζαχαροπλαστικής μας περιμένει για να συνοδεύσουμε ζεστά ροφήματα, ζεστό κρασί αλλά και ιδιαίτερα σε γεύση cocktails. Μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πότε: Πέμπτη 26/12 & Πέμπτη 2/1
Ώρες: από τις 17:00
Τιμή/άτομο: 10€


Cottage Tavern by Jimmy’s
Το ανατρεπτικό event, όπου ένας από τους κορυφαίους του είδους σερβίρει σε μπουφέ γουρουνόπουλο, πατάτες φούρνου, σαλάτα και συνδυάζουμε τις γεύσεις με κρασιά και άλλα ποτά που ταιριάζουν. Όσο για την τιμή. Δε θα την πιστέψετε, αλλά ισχύει.

Πότε: Παρασκευή 28/12
Ώρες: από τις 20:00
Τιμή/άτομο: 10€Christmas Cocktail Contest

Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, ένας από τους κορυφαίους bartenders, μας προσκαλεί να φτιάξουμε μαζί του ένα cocktail της αρεσκείας μας και ακολουθεί ένας mini διαγωνισμός που θα αναδείξει το καλύτερο με ένα δώρο να περιμένει τον νικητή.

Πότε: Σάββατο 28/12
Ώρες: από τις 21:00


 

Cottage

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Μιαούλη & Μιχαλακοπούλου 2, Καλαμαριά

Τηλέφωνο
2310441143