Ακολουθεί το κείμενο και η φωτογραφία από τις «εγκαταστάσεις» του Αδέσποτου Πλανήτη στην Εξοχή της Θεσσαλονίκης, ναι, δίπλα σου. Κάθε που χαλάει ο καιρός, κάποιοι σε έχουν ανάγκη…:  

Κάτω από άλλες συνθήκες, θα διαλέγαμε μια φωτογραφία με κάποια χαριτωμένη φατσούλα μούσκεμα και θα γράφαμε μια ανάλαφρη ατάκα. Όχι για εσάς, αλλά κυρίως για να γίνει πιο ελαφριά η δική μας καρδιά.

Αλλά όχι. Σήμερα η καρδιά μας δεν μπορεί να γίνει πιο ελαφριά. Έχουμε κουραστεί να παλεύουμε και να χάνουμε. Τα ζώα που γεννιούνται από το ζωάκι σας που δεν στειρώσατε, τα ζώα που εγκαταλείπετε, τα ζώα που υιοθετείτε και μας τα επιστρέφετε σαν ζευγάρι παπούτσια μετά από μέρες, μήνες, χρόνια, σήμερα ήταν ΕΤΣΙ. Ούτε λαμπερά μάτια, ούτε ουρές να κουνιούνται.

Πριν υιοθετήσετε ή αγοράσετε ή αποφασίσετε να μην στειρώσετε, ελάτε μαζί μας μια μέρα με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και δείτε ζώα και εθελοντές να αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στις λάσπες, τρέμοντας μουσκεμένοι, μετρώντας τις κροκέτες για να δουν αν φτάνουν για σήμερα και κρατώντας σαν χρυσάφι χάπια πανάκριβα που ελπίζουν να κάνουν ένα θαύμα.

Δεν κουραστήκαμε απλώς. Γονατίσαμε. Και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. 

Αυτές τις γιορτές, αντί να ξοδευτείς σε ανούσια δώρα, δώσε κάτι, απο το υστέρημά σου, σε αυτούς που σε έχουν πραγματικά ανάγκη

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά:
Τραπεζικός λογαριασμός της ομάδας:
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΜΚΕ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ»

IBAN:

GR5101722240005224088732841

BIC PIRBGRAA
Τράπεζα Πειραιώς

Ή
Paypal: [email protected]

Κατά την κατάθεσή σας παρακαλείστε να γράφετε πάντα σαν αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ.