Μπορούσες να το καταλάβεις τη στιγμή που πλησίασες. Μπορούσες να μυρίσεις τα μπαχαρικά στη σάλτσα και τα ζυμαρικά που ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα και να βρεις τη θέση σου στην αυλή του biscotto coffee+ με τα μάτια κλειστά. Το Pasta Party της προηγούμενης Πέμπτης, με το άρωμα των φρεσκομαγειρεμένων ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, στα χέρια του ιδιοκτήτη του ιταλικού εστιατορίου Mare e Monti, Pasquale Lembo, μας ταξίδεψε σε Nαπολiτάνικα στενά και ιταλικές συνοικίες.

Πλησίασες κι άλλο. Άκουσες τις νότες να σε παρασέρνουν και το κορμί σου να μπαίνει ασυνείδητα στον ρυθμό. Ο Dj Κώστας Γεωργιάδης δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα με κορυφαία ιταλικά κομμάτια που σε έκανε να χορεύεις χωρίς να το καταλάβεις. Κάθισες με την παρέα σου. Μια απολαυστική βραδιά είχε μόλις ξεκινήσει.

Μία ακόμη διαδρομή μέσα από τη γεύση

Ήταν το αεράκι που έφερνε το άρωμα των ζυμαρικών στο τραπέζι των επισκεπτών πριν χαθεί στον ουρανό από πάνω τους. Ήταν αυτό που τους έκανε να σηκώνονται για να σερβιριστούν δωρεάν την επόμενη μερίδα. Ήταν οι κουβέντες που ανταλλάσσονταν πάνω από το αχνιστό τους πιάτο και οι χορευτικές φιγούρες που έριχναν ασυνείδητα στον δρόμο για το refill. Και όσο τα σκεύη γέμιζαν με πένες έτοιμες να μαγειρευτούν με προσοχή, όσο η Αματριτσιάνα και η σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα και με τριμμένο βασιλικό απλώνονταν πάνω τους, δελέαζαν τους λάτρεις της μακαρονάδας να δοκιμάσουν ένα ακόμη πιάτο. Μία ακόμη διαδρομή μέσα από τη γεύση.

Μία μεγάλη παρέα – Ένα τραπέζι γνώριμο

Και αν κοιτούσες για μια στιγμή την ταξιδιάρικη αυτή αυλή από μακριά θα ήσουν σίγουρος πως επρόκειτο για μια μεγάλη παρέα. Που όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Οι γονείς που τάιζαν τα παιδιά τους, τα ζευγάρια που τσούγκριζαν ένα ποτήρι κρασί, οι παρέες εκείνες που γελούσαν και ακουμπούσαν πίσω με ικανοποίηση μετά από μία ακόμη μερίδα μακαρόνια. Ένα μεγάλο τραπέζι με τους καλύτερους chef να συνομιλούν στην κορυφή, στο μαγικό τους εργαστήρι, στη δική τους γωνιά, που σε καλούσε να την επισκευθείς ξανά και ξανά.

Και τα πιάτα γέμιζαν. Τα δροσερά ποτά έρχονταν. Και μια μοναδική νύχτα έσβησε μετά τα μεσάνυχτα αφήνοντας τον ήχο από ιταλικές μελωδίες να μας ξεπροβοδίσει και τη γεύση των ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ να μας θυμίζει ότι τα καλύτερα θερινά βράδια έρχονται στις πιο εμπνευσμένες αυλές. Στην αυλή του biscotto coffee+.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσίπας