Αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά στο ολοήμερο, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου για να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, έχει καταθέσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την απόφαση επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων αλλά και των νηπιαγωγείων, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργεί. Και αυτό γιατί το σκεπτικό του υπουργείου είναι να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε πως γίνεται μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως εάν συμβεί αυτό τελικά, δεν θα είναι νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη.

Παρουσιάζοντας τους παράγοντες που οδήγησαν στην απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα δημοτικά σχολεία, η υπουργός υπογράμμισε πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει σε διάγγελμά του πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική.

Πρόσθεσε δε, πως οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία. Επανέλαβε δε, πως είναι γνωστό τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα από τον ιό.

Πηγή: cnn.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ