Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση, χιλιάδες συναισθήματα! Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να μαγειρέψουν, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις αυτήν τη φορά να κάνεις κάτι διαφορετικό ή απλά αν λατρεύεις το κοτόπουλο, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

Κοτόπουλο τεριγιάκι

 

Υλικά (για 4 άτομα)

• 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου με την πέτσα (200 γρ. το καθένα)
• 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
• 1 κουτ. σούπας ξίδι
• 1+1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

Για το τεριγιάκι

• 2 κουτ. σούπας σόγια
• 2 κουτ. σούπας νερό
• 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
• 1 κουτ. γλυκού ξίδι
• 2 κουτ. σούπας ξίδι μιρίν (στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
• 1/2 κρεμμύδι τριμμένο με τους χυμούς του
• 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αλείφουμε με το χέρι το κοτόπουλο με τη σάλτσα, τυλίγουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
  2. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα και το τινάζουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά του.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και το ξίδι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και σκεπά- ζουμε το τηγάνι.
  5. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά επιπλέον.
  6. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε καθαρό τηγάνι.
  7. Βάζουμε πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και το σοτάρουμε για
    3 λεπτά.
  8. Το γυρίζουμε με την πέτσα προς τα πάνω και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα.
  9. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ρύζι.

Καλή όρεξη

Γνωρίστε τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ
Επισκεφτείτε τη facebook page των Κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ