Τι θα φάμε σήμερα; Μια ερώτηση, χιλιάδες συναισθήματα! Αν είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να μαγειρέψουν, αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και θέλεις αυτήν τη φορά να κάνεις κάτι διαφορετικό ή απλά αν λατρεύεις το κοτόπουλο, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα!

Τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία μεγαλώνουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τρέφονται με αγνές, φυτικές τροφές, εξασφαλίζοντας την μοναδική, αυθεντική γεύση του ορεινού κοτόπουλου με σιγουριά, δίνουν την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση!

Κοτόπουλο στο φούρνο με ελιές, σταφίδες και βερίκοκα

 

Υλικά (για 4 άτομα)

• 8 κοπανάκια κοτόπουλου
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
• 1/2 φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα – χοντροκομμένα
• 1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
• 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες (χωρίς το κουκούτσι)
• 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
• 1/2 κουτ. γλυκκο μπαχάρι τριμμένο
• 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
  3. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8 λεπτά από όλες του τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ταψί.
  4. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι και τα σοτά- ρουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  5. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το μπαχάρι και το κόλιαντρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  6. Σβήνουμε με τον ζωμό, ξύνουμε καλά την επιφάνεια του τηγανιού και περιχύνουμε με το περιεχόμενο το κοτόπουλο.
  7. Προσθέτουμε στο ταψί τα βερίκοκα, τις ελιές και τις σταφίδες και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  8. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Γνωρίστε τα Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ
Επισκεφτείτε τη facebook page των Κοτόπουλων ΠΙΝΔΟΣ ΕΔΩ