Για όσους από εσάς θα επιλέξετε τη Θεσσαλονίκη για να περάσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, συγκεντρώσαμε αγαπημένες και πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ώστε να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και ευχάριστα. Βιβλία, γιορτή κερασιού, χορός, παιδικές δραστηριότητες. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που σας ετοιμάσαμε για το τριήμερο (14-16/6) και διαλέξτε την εκδήλωση εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο. Καλή διασκέδαση!

Προτείνει η Λυδία Κοκκινά

It’s magic time στο Mediterranean Cosmos

Από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου διασκεδάζουμε με μαγικά εικαστικά εργαστήρια και μοναδικά shows με ταχυδακτυλουργικά και κόλπα που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Πληροφορίες
Mediterranean Cosmos
Έως 15 Ιουνίου


38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης επιστρέφει ανανεωμένο και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 7-23 Ιουνίου στον χώρο της Παραλίας του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου- από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Έως 23 Ιουνίου


Ανοιχτά μαθήματα TanGo

Για πρώτη φορά το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του και σας προσκαλεί όλους σε δύο ανοιχτά μαθήματα tanGo δυο ωρών το καθένα (ανεξάρτητα αν έχετε ή όχι φοιτητική ιδιότητα). Τα άτομα που έχουν κάρτα μέλους (ΑΠΘ) δεν χρειάζεται να κάνουν κάποιες περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 (19:00 με 21:00)
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 (19:00 με 21:00)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος συμμετοχής.

Για την είσοδο στον χώρο να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό έγγραφο (π.χ.ταυτότητα), καθώς δεν έχετε κάρτα μέλους στο γυμναστήριο.


Εθελοντική αιμοδοσία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται σήμερα 14/6 στην Πλατεία Αριστοτέλους, με σκοπό να πραγματοποιηθούν αιμοληψίες, αλλά και να διαδοθεί το πιο όμορφο μήνυμα, αυτό της προσφοράς. Στα κόκκινα θα ντυθεί για τον σκοπό αυτόν και ο Λευκός Πύργος.

Πληροφορίες
Πλατεία Αριστοτέλους
14 Ιουνίου
Έως τις 20:00


«Το Δεινοθήριο της Λέσβου» στο Λιμάνι 

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18,5 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη πολύ σημαντική. Στην έκθεση, που στήθηκε στο Λιμάνι, παρουσιάζονται τεκμήρια παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που ανασυνθέτουν την εικόνα του παλαιο-περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει το Δεινοθήριο.

Πληροφορίες
Σάββατο και Κυριακή: 13.00 – 21.00
Έως 30 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη


Χορεύουμε για το νερό

Χορευτές σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο θα δώσουν παραστάσεις για να τιμήσουν και να προστατεύσουν το νερό σε μια εκδήλωση που ονομάζεται Global Water Dances. Οι παραστάσεις φέρνουν μαζί τρία στοιχεία: την γεωγραφία ενός συγκεκριμένου χώρου, μια ανοιχτή πρόσκληση για περιβαλλοντολογική δράση και τις δημιουργικές τέχνες. Η εν λόγω δράση σάς προσκαλεί, λοιπόν, σε αυτή την παγκόσμια γιορτή για την προστασία του νερού.

Πληροφορίες
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
15 Ιουνίου
Από τις 18:00 μέχρι στις 22:00


Γιορτή Κερασιού

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στις 11:30 π.μ. θα ξεκινήσει η Ετήσια Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός.

Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα.

Πληροφορίες
Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης
16 Ιουνίου