Μια συναυλία για καλό σκοπό που φέρει τον τίτλο «CONCERTOCINEMA» υποστηρίζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Πρόκειται για μια φιλανθρωπική συναυλία που είναι αφιερωμένη στη μουσική κινηματογράφου και στο μιούζικαλ, υλοποιείται χάρη στη σύμπραξη πολλών φορέων και καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης και θα ανεβάσει τις επόμενες ημέρες στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου 285 συντελεστές.

Στην παράσταση θα ακουστούν γνωστές μελωδίες από ταινίες κινουμένων σχεδίων, μιούζικαλ, ταινίες κλασσικές και σύγχρονες, όπως «Ο Βασιλιάς των λιονταριών», «Η Παναγία των Παρισίων», «Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «MaryPoppins» και «Ο βιολιστής στη Στέγη». Μουσικές από ταινίες στις οποίες θα μας ταξιδέψουν η 20μελής  ορχήστρα της παράστασης, χορωδίες, οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί και οι χορευτές, ενώ θα υπάρξει και παράλληλη προβολή εικόνων. Ανάμεσα στα σχήματα που θα συμμετάσχουν στη συναυλία συμπεριλαμβάνονται η Μικτή χορωδία «Πανόραμα» του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Pop-rock group «Θάμυρις» του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η Παιδική Χορωδία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς και η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία Πυλαίας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και γίνεται για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα για τις άγαμες μητέρες «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» και το «Σπίτι της Μαρίας».  Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ (προπώληση) και 12 ευρώ (τιμή εισόδου) και η προπώληση γίνεται μέσα από τα ταμεία του ΚΘΒΕ (τηλέφωνο: 2315-200200).

Να σημειωθεί ότι το ίδρυμα «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» διακονεί το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ευαίσθητο θέμα της συμπαράστασης στις εγκαταλελειμμένες άγαμες κοπέλες. Έχει θέσει σε λειτουργία από το έτος 1982 τον μοναδικό στην  Ελλάδα ξενώνα άγαμων μητέρων και εγκαταλελειμμένων γυναικών, «Το σπίτι της Μαρίας», όπου έχουν φιλοξενηθεί εκατοντάδες γυναίκες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από όλον τον κόσμο.

Η παράσταση

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι:

-Αλέξης Κωστάλας, παρουσίαση (φιλική συμμετοχή)
-Βίκτωρ Γλυκίδης, καλλιτεχνική διεύθυνση, διεύθυνση χορωδίας
-Ελεονώρα Καλαϊτσίδου, καλλιτεχνική διεύθυνση, διεύθυνση χορωδίας
-Ζγούρας Ιωάννης, διεύθυνση ορχήστρας
-Ρία Καραματσούκη, διδασκαλία χορωδίας
-Ράνια Πατσίλη,  Ρία Καραματσούκη,  Γιώργος Τσιολχάς,  Πρόδρομος Μεδρός, Χαρίκλεια Ζαγοριανού,  Λυδία Αγγελίδου,  Ζωή Μιχαηλίδου,  ‘Ηλια Μουζάντι-Τσακίρη,  σολίστ
-20μελής ορχήστρα
-Νάνσυ Δρούγκα ,  χορογραφίες
-Ομάδα χορού Tanz ΦΟΛ και Γιώργος Μπάκας
-Άγγελος Ρούσσος, Γιάννης Νικόλτσιος, ηθοποιοί
-Φαίδρα  Ζαγοριανού, φροντίστρια ορχήστρας
-Νέα Ευρωπαϊκή χορωδία «Αγάπη» Περαίας
-Μικτή χορωδία «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
-Pop-rock group «Θάμυρις» Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
-Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Τούμπας
-Παιδική Χορωδία Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
-Παιδική Χορωδία Πυθαγορείου Ωδείου Θερμαϊκού
-Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Πρ. Ηλία Πυλαίας
-Παιδική Χορωδία Συλλόγου«ArtandMotion»Περαίας
-Παιδική χορωδία Ιδρύματος «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος

Uncategorized