Στην αναβάθμιση του φωτισμού στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που κοσμούν τη νέα παραλία, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το εμβληματικό γλυπτό θα φωτίζεται στο κλασικό λευκό φως, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Το αναβαθμισμένο σύστημα με τον σύγχρονο φωτισμό led που εγκαταστάθηκε, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, προσφέρει τη δυνατότητα φωτισμού του γλυπτού σε περίπου δέκα διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές, όταν οργανώνονται συμβολικές δράσεις.

«Οι ”Ομπρέλες” του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι ένα έργο που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει ενταχθεί στην κοινωνική ζωή. Συχνά οργανώνονται συμβολικές δράσεις και μάλιστα πολλές φορές κοινές με άλλους δήμους της χώρας που φιλοξενούν έργα του γλύπτη. Για παράδειγμα, οι ”Ομπρέλες” συνηθίζεται να φωτίζονται μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ή πορτοκαλί για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας των Γυναικών. Πλέον, με το νέο σύστημα φωτισμού, αυτό θα μπορεί να γίνεται απλώς και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο κ. Κυριζίδης.