Ακόμη μία πρωτοβουλία με σκοπό την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην οργάνωση κοινωνικού πλυντηρίου στο κτίριο της οδού Ειρήνης 2-4 στην περιοχή του Βαρδάρη.

Η παραλαβή των αναγκαίων συσκευών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip θα γίνει την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:10 το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου και του Γενικού Διευθυντή της Unilever Andrew Kennedy.

Πως θα λειτουργεί το κοινωνικό πλυντήριο

Στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τρία πλυντήρια και ισάριθμα στεγνωτήρια επαγγελματικής χρήσης, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 60 οικογένειες ανά εβδομάδα.

Η δομή θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Το πρόγραμμα κατά κύριο θα εξυπηρετεί οικογένειες με παιδιά και άπορους φοιτητές. Παράλληλα, μετά από κοινωνική έρευνα, τη δομή θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι έχουν αδυναμία να πλύνουν τα ρούχα τους είτε λόγω καταστροφής της οικίας τους είτε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους καθώς και φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ