Οι ανοιξιάτικες μέρες έφτασαν και η διάθεση για έξω αυξάνεται όλο και περισσότερο. Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες από τις δωρεάν εκδηλώσεις για την εβδομάδα που διανύουμε (18-24/3), για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει και να ξοδέψετε δημιουργικά τον χρόνο σας.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η λίμνη Κερκίνη και τα πέριξ»

Η «Ομάδα για τη Φωτογραφία της οδού Παπαμάρκου» σας καλεί στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Η λίμνη Κερκίνη και τα πέριξ». Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Κώστας Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Μπάτζιου Κώστας Ξανθόπουλος, Μένη Σεϊρίδου, Λένα Σιώπη, Ιορτάνκα Τένοβα, Παναγιώτης Τσιναρίδης, Γιάννης Χολογκούνης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης(Νικολάου Γερμανού 1)/Ζώγια – Βιβλίο Τσάι και Συμπάθεια(Αλ. Σβώλου 54)
18-24 Μαρτίου
Καθημερινά
08:00-14:00


Διανυκτέρευση στα μουσεία για παιδιά 2019

Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης  διοργανώνει, για 8η συνεχή χρονιά, την επιτυχημένη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στα μουσεία για παιδιά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και προσφέρεται δωρεάν.

Πληροφορίες
18 Μαρτίου-13 Απριλίου


«Τα Αυτοάνοσα και η άμυνα του Οργανισμού»

Το ανοσολογικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει νοσήματα όταν δυσλειτουργήσει και πάψει να αναγνωρίζει ως «δικά του» ιστούς και κύτταρα του ίδιου του οργανισμού. Τότε αρχίζει να επιτίθεται, προκαλώντας σοβαρές βλάβες σε διάφορα όργανα. Οι ασθένειες που προκαλούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις αποκαλούνται αυτοάνοσα νοσήματα.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία
20 Μαρτίου
19:00


Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2019 στο ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και τιμά τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Μίλτο Σαχτούρη. Με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο ξεχωριστών ποιητών της Μεταπολεμική γενιάς, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα διαβάσουν ποιήματα, ενώ για το έργο τους θα μιλήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννα Ναούμ (Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας) και Μιχάλης Μπακογιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας).

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2
21 Μαρτίου
18:30


«Το 1821 και η αλήθεια, μέσα από τα δημοτικά μας τραγούδια»

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος μάς προσκαλούν την επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27
22 Μαρτίου
19:00


Έκθεση πρωτότυπων εικαστικών έργων «Προσφυγιά η πληγή των λαών»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση πρωτότυπων εικαστικών έργων με θέμα «Προσφυγιά η πληγή των λαών», με αφορμή τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, από τις 22 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2019.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 1
22 Μαρτίου-5 Απριλίου
Καθημερινά
09:00-20:00


Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 18:00 συζήτηση, με εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ του ΛΕΜΜ-Θ, Βασίλη Νιτσιάκου, Καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
με θέμα: το νερό στην παραδοσιακή κοινωνία.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Λαογραφικό, Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68
22 Μαρτίου
18:00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ