Εν αναμονή των εορτών με την ελπίδα να δουν αυξημένο τζίρο στα καταστήματά τους είναι οι αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες καθώς ρεύμα και πρώτες ύλες τους έχουν «γονατίσει». Όπως λένε στο «TyposThes», η ακρίβεια τους έχει αναγκάσει να ανεβάσουν τις τιμές σε διάφορά είδη όπως το κουλούρι, ενώ αυξήθηκαν και οι τιμές στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σε σχέση με πέρσι.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζουν η αύξηση αυτή, δεν έχει μεταφερθεί ολόκληρη στον καταναλωτή γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα την αύξηση να την «χρεώνονται» οι ίδιοι.

«Ναι» στα αρτοζαχαροπλαστεία της γειτονιάς

Η ίδια σχολίασε πως όταν δούμε χαμηλές τιμές πρέπει να υποπτευθούμε ότι αυτά τα γλυκά δεν περιέχουν τα σωστά υλικά. Για παράδειγμα για τα μελομακάρονα είπε ότι άλλη είναι η τιμή χονδρικής του μελιού, η οποία κυμαίνεται στα 4 ευρώ και άλλη η τιμή του σιροπιού μελιού η οποία κυμαίνεται στα 2 Ευρώ. Αναφορικά με τους κουραμπιέδες, η κα Κουκουμέρια είπε ότι ο σωστός κουραμπιές γίνεται με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα και όχι μαργαρίνη και καθόλου αμύγδαλα. Τέλος οι τιμές στις δίπλες θα διαμορφώνονται στα 12 με 14 ευρώ  το κιλό.

Σύμφωνα με το «TyposThes» η τιμή στα διάφορα πιττάκια καταγράφει μια αύξηση σε σχέση με πέρσι και κυμαίνεται γύρω στα 13 ευρώ στα συνοικιακά αρτοζαχαροπλαστεία ,ωστόσο ο κόσμος δείχνει να τα προτιμά ενώ μάλιστα ορισμένοι καταναλωτές, δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές του είδους. Τέλος πολλοί είναι και αυτοί που προτιμούν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης των οποίων η τιμή έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάρτιο από 50 στα 60 λεπτά του ευρώ.

Τιμές για διαφορετικά… βαλάντια με μεγάλη ψαλίδα

Από το επιτόπιο ρεπορτάζ του «TyposThes» προκύπτει ότι υπάρχουν τιμές για το «ίδιο» προϊόν που έχουν απόκλιση τις τάξεων τον 10 ευρώ περίπου ανά κιλό. Συγκεκριμένα σε κάποια σούπερ μάρκετ η τιμή κιλού στα μελομακάρονα είναι στα  7,45 ευρώ το κιλό ενώ σε γνωστή αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων η τιμή κυμαίνεται στα 17,30 ευρώ το κιλό.

Πηγή: typosthes.gr