Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη 27/5, βρίσκεται στην πόλη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, στις 18.00 στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

Στις 19.00 στην πλατεία Ευόσμου είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΣΕΤΕΠΕ. Αναμένεται να ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ και ΣΟΦΕΘ θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

Τέλος, στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι στις 11.00 κινητοποίηση προγραμματίζουν στη Σύγκλητο οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ και ΣΟΦΕΘ «για τα οξυμένα προβλήματα των Τμημάτων και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την ισότιμη πρόσβαση των φοιτητών στην εξεταστική».

Πηγή: typosthes.gr