Το ηλιόλουστο τριήμερο (31/1-2/2) έφτασε και η Θεσσαλονίκη το υποδέχεται με πολύ όμορφες δραστηριότητες τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Δραστηριότητες που θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά, θα μας βγάλουν από το σπίτι και θα μας κάνουν να περάσουμε αξέχαστα. Δείτε παρακάτω τη λίστα που σας ετοιμάσαμε και καλή διασκέδαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

The Speakeasies Swing Band στο Mylos Club Thessaloniki

Το ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ κλείνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει. Παραμένει ένα από τα πέντε πιο παλιά καφέ μπαρ της πόλης, γνωστό για τα φοβερά πάρτι του. Ένα ακόμα φοβερό πάρτι διοργανώνει και για τα 30 χρόνια λειτουργίας του, με μια σειρά από εκδηλώσεις (live και dj sets) που θα λάβουν χώρα τόσο μέσα στο ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ classic bar όσο και στο club του ΜΥΛΟΥ.


Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό Steam Greece

Ελάτε να προγραμματίσετε και να καθοδηγήσετε τις κατασκευές ρομποτικής στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα, αναπτύσσοντας δεξιότητες και μαθαίνοντας πράγματα για τους δεινοσαύρους στα εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. που σχεδιάζει και υλοποιεί ο STEAM Greece σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Mediterranean Cosmos.


Γιώργος Καζαντζής-Λιζέτα Καλημέρη live στη Ζώγια

Ο Γιώργος Καζαντζής και η Λιζέτα Καλημέρη έρχονται στη Ζώγια το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 21.30, με μουσικές αγαπημένες, με μνήμες από τη δισκογραφία τους, με τραγούδια «σταθμούς» από την κοινή τους διαδρομή και όχι μόνο. Μαζί τους η ερμηνεύτρια Ναντίνα Κυριαζή και ο Κώστας Τσούγκρας στο ακορντεόν.


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η μουσική και η ψυχολογία συνεργάζονται στην έκφραση και τη γνώση της ψυχής. Η μουσική μιλά και η άλλη ακούει. Και οι δύο ερμηνεύουν, φωτίζουν και αποκαλύπτουν τις βαθύτερες πηγές των ανθρώπινων βιωμάτων και βοηθούν στην κατανόηση του πολυδιάστατου χαρακτήρα της ανθρώπινης υπόστασης. Στην ημερίδα «Μουσική και ψυχολογία» εκλεκτοί επιστήμονες και ειδήμονες των δύο χώρων θα οδηγήσουν αρμονικά τα βήματά μας μέσα από το πεδίο της μουσικής στα μεγαλειώδη βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Πληροφορίες
Κυριακή 2/12 στις 10:30 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου


Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία, Μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο είναι δωρεάν. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους, χωρίς εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που είναι σε ισχύ, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη χωρίς την καταβολή εισιτηρίου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους.


19 ματιές στον υδροβιότοπο

Πρόκειται για έναν μοναδικό υδροβιότοπο, που είναι το σπίτι 295 ειδών πουλιών, 34 ειδών θηλαστικών και πολλών ακόμη άλλων έμβιων πλασμάτων, παρά την όποια οικολογική επιβάρυνση από ρύπους γειτονικής βιομηχανικής ζώνης.

Δεκαεννέα καλλιτέχνες μαγεύτηκαν από τον τόπο και τον αποτύπωσαν εικαστικά. Με τον φακό τους μπορούν να επηρεάσουν δημιουργικά την οπτική γωνία λήψης, τη σύνθεση, τι επιλέγουμε να συμπεριλάβουν στο κάδρο και τι ν’αφήσουν έξω από αυτό. Ελάτε στο Καλοχώρι να δείτε τις εικόνες με τα μάτια σας, τούτου του παράδεισου που μάγεψε τα δικά τους.

από έως
Πολιστιστικά Νέα Ζωντανή Μουσική Πολιτισμός Live Things to do