Το ηλιόλουστο τριήμερο (07-09/2), με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έφτασε και η Θεσσαλονίκη το υποδέχεται με πολύ όμορφες δραστηριότητες τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Δραστηριότητες που θα μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά, θα μας βγάλουν από το σπίτι και θα μας κάνουν να περάσουμε αξέχαστα. Δείτε παρακάτω τη λίστα που σας ετοιμάσαμε και καλή διασκέδαση!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Νίνα Μιχαηλίδου ατομική έκθεση «Μνήμη»

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5(πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου), διοργανώνει στον χώρο της την ατομική έκθεση της εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου με τίτλο “Μνήμη”.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και προγράμματος Interior Design.
Τα έργα της είναι κατά βάση ασπρόμαυρα, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και τη γεωμετρία, είναι επηρεασμένα από το αστικό τοπίο των πόλεων, τα λιμάνια και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου  στις 19:30 και θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου.


Νατάσσα Μποφίλιου «Εν Λευκώ»

Τα συναρπαστικά τραγούδια της πιο δυναμικής και απρόβλεπτης τριάδας σε μία μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη! Μια νέα πρόταση, με την εκρηκτική σκηνική ενέργεια της Νατάσσας Μποφίλιου, που θα μεταφέρει τον παλμό των μεγάλων ανοιχτών συναυλιών, στην καρδιά του χειμώνα.


Η Πέννυ Μπαλταζή live στον Μύλο

Το 2019 ήταν για την Πέννυ Μπαλτατζή μια χρονιά δημιουργική και αποκαλυπτική,
αφού κατά τη διάρκειά της απέκτησε το πρώτο της παιδί, βιώνοντας το θαύμα της μητρότητας, και παράλληλα κυκλοφόρησε το 1ο της προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «’Ενα Φιλί» από την PanikRecords. Ένα δίσκο με τον οποίο η Πέννυ άνοιξε νέο κεφάλαιο στο βιβλίο που γράφει χρόνια τώρα ως τραγουδοποιός, καταθέτοντας την ψυχή της, τραγουδώντας ως επί το πλείστον δικές της συνθέσεις και στίχους, και που μας έχει ήδη δώσει αγαπημένα τραγούδια και ραδιοφωνικές επιτυχίες.


Thessaloniki Walking Tours: Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Με οδηγό της την πλούσια και τεκμηριωμένη αφήγηση του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, κείμενα, μαρτυρίες, λογοτεχνικές αναφορές, νύξεις και σιωπές, η Thessaloniki Walking Tours προσεγγίζει ένα αδιανόητο γεγονός που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο, την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.


Δωρεάν ξενάγηση στο ανατολικό τμήμα της Άνω Πόλης

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη τα «Μονοπάτια της Μνήμης» και τα «Μονοπάτια του Σήμερα», δίνοντας έμφαση στο παρελθόν της πόλης, αλλά και τονίζοντας τη σύνδεσή του με το παρόν.

Την Κυριακή 09/02/2020 θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση «Από την Άλωση έως τη γέννηση του Κεμάλ», μέσα στο ανατολικό τμήμα της Άνω Πόλης ως το Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.


Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό Steam Greece

Ελάτε να προγραμματίσετε και να καθοδηγήσετε τις κατασκευές ρομποτικής στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα, αναπτύσσοντας δεξιότητες και μαθαίνοντας πράγματα για τους δεινοσαύρους στα εκπαιδευτικά εργαστήρια S.T.E.A.M. που σχεδιάζει και υλοποιεί ο STEAM Greece σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Mediterranean Cosmos.