Μπορεί ο Σεπτέμβριος να έχει μπει για τα καλά, αλλά μην μελαγχολείτε γιατί πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά τώρα που φεύγει το καλοκαίρι. Έτσι, λοιπόν, όσοι έχετε μπει σε ρυθμούς καθημερινότητας μπορείτε να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω παραστάσεις την εβδομάδα που διανύουμε (10-16/9).

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

«Μaster Class»

Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, η Μαρία Κάλλας στα χρόνια του ’70, λίγο μετά το γάμο του άλλοτε πολυαγαπημένου της Ωνάση με τη Τζάκι Κέννεντι και την δική της εμβληματική εμφάνιση, στην άτυχη ωστόσο εμπορικά, κινηματογραφική “Μήδεια” του τραγικού Παζολίνι, που η ίδια τον ερωτεύτηκε απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει αυτά τα μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές. Κινήσεις απόγνωσης λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν καν κλείσει τα πενηντατέσσερα χρόνια της.

Πληροφορίες
Από 11- 15 Σεπτέμβρη
Παραστάσεις: Τετάρτη με Κυριακή στις 21:00
Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2
Εισιτήρια: 16€, 20€ & 25€ (φοιτητικό-μαθητικό)

Προπώληση Εισιτηρίων
Ταμείο θεάτρου τηλ. 2310 262 051

211 800 51 41


«Κι όμΩς κινείται»

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος», του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μια τραγουδαφήγηση που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο – αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.

Πληροφορίες
Θέατρο Δάσους
15 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 21:05


«Οι Εκκλησιάζουσες»

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζουν τη νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με την παρουσίαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηρώδειο και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, της παράστασης “ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ – Η λαϊκή οπερέτα”, σε μετάφραση – λιμπρέτο – μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Μια πρωτότυπη διασκευή της γνωστής κωμωδίας του Αριστοφάνη από τον Σταμάτη Κραουνάκη στο πλαίσιο του κύκλου «Operetta restart» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πληροφορίες
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
Θέατρο Δάσους
Τιμές εισιτηρίων: 20€ & 15€
Ώρα έναρξης: 21.00
Προπώληση: Εκδοτήρια Βασιλικού Θεάτρου (τηλ. 2315 200 200 )
Εκδοτήρια ΚΘΒΕ Πλ.Αριστοτέλους & viva.gr