Μπορεί να μην είμαστε σε κάποιο όμορφο νησί, μπροστά στη θάλασσα με ένα cocktail στο χέρι, αλλά είμαστε στη Θεσσαλονίκη, η οποία φροντίζει και τους καλοκαιρινούς μήνες να μας κρατάει συντροφιά με όμορφες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας εκδηλώσεις που τρέχουν στην πόλη για αυτήν την εβδομάδα (24-30/6) και μάλιστα θα τις παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν. Πάρτε χαρτί και στυλό και βρείτε την δική σας αγαπημένη.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Καλοκαιρινές, βραδινές εκδηλώσεις στο Mediterranean Cosmos

Από τις 13 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου το Αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos μετατρέπεται στον πιο καλοκαιρινό προορισμό της πόλης για την οικογένεια, με διασκεδαστικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών!

Πρόγραμμα: 
Πέμπτη 20/06, O Πασχάλης και ο Γίγαντας του Δάσους
Παρασκευή 21/06, Ο Πασχάλης και οι Τρελοί Πειρατές
Πέμπτη 27/06, Ο Καραγκιόζης και οι Αρραβώνες
Παρασκευή 28/06, Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές
Πέμπτη 04/07, Ο Καραγκιόζης Χρυσοχόος
Πέμπτη 11/07, Ο Γάμος του Καραγκιόζη (συνοδεία ζωντανής μουσικής)


Έκθεση «Από το Άσυλο Φυματιόντων στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου»

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συλλόγου Μνήμης «Το Θυμητάρι» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφικών και άλλων τεκμηρίων για την ίδρυση και λειτουργία του σανατορίου του Ασβεστοχωρίου. Η έκθεση παρακολουθεί την ίδρυση (1920) και λειτουργία του Σανατορίου Ασβεστοχωρίου και του συνοικισμού των Φυματιόντων (Κοινότητα Εξοχής) που δημιουργήθηκε απέναντι από αυτό, την απομόνωση και τον στιγματισμό χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, μέχρι την ανακάλυψη των αντιφυματικών φαρμάκων, καθώς και τη σταδιακή μετατροπή του ιδρύματος σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, έγγραφα, πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ εφημερίδων από την εκατοντάχρονη ιστορία του ιδρύματος. Θα εκτεθούν, επίσης, παλαιά κατάστιχα από το Αρχείο του Σανατορίου, έγγραφα από το Δημοτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με τη λειτουργία του, καθώς και η ανέκδοτη έκθεση του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Φυματιόντων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, στις 20:00 και η λειτουργία της θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

Πληροφορίες
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου
Έως 30 Ιουνίου
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09:00 – 14:00
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 21:00


«Το Δεινοθήριο της Λέσβου» στο Λιμάνι 

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18,5 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που καθιστά την ανακάλυψη πολύ σημαντική. Στην έκθεση, που στήθηκε στο Λιμάνι, παρουσιάζονται τεκμήρια παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που ανασυνθέτουν την εικόνα του παλαιο-περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκει το Δεινοθήριο.

Πληροφορίες
Σάββατο και Κυριακή: 13.00 – 21.00
Έως 30 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη


5ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις 2019» στο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Με πέντε ξεχωριστές συναυλίες, που σφραγίδα τους έχουν την ποιότητα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, πραγματοποιείται το φετινό 5ο Φεστιβάλ «Μουσικές Συναντήσεις 2019», που διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πληροφορίες
Ελαιόρεμα Πυλαίας
Έως 27 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη


Τουρκική εβδομάδα Τέχνης

Η Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης θα πραγματοποιηθεί στη MYRÓ Gallery, από 25 έως και 29 Ιουνίου του 2019 και ο κεντρικός στόχος της θα είναι η προώθηση των κοινών πολιτιστικών σημείων μας με την Τουρκία και τους καλλιτέχνες της, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


«Η Βίλα Καπαντζή και οι εκδρομείς του Εξήντα»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος με χαρά μάς προσκαλεί στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής της Πολιτιστικής Εταιρείας «Η Βίλα Καπαντζή και οι εκδρομείς του Εξήντα» για την ιστορική πορεία της Βίλας Καπαντζή και τον κοινωνικό και πολιτισμικό της ρόλο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα, ξεκινώντας ως κατοικία στη συνοικία των Εξοχών, σχολείο στη δεκαετία του ’50-’60, αλλά και έδρα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Βασιλίσσης Όλγας 108
26 Ιουνίου
21:30

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ