Περιδιαβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη της μόδας και της ομορφιάς… Συνειδητά, ωστόσο, παρεκκλίνουμε από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού, τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, τις αλυσίδες και τις boutique με τις πασίγνωστες και επώνυμες συλλογές και μάρκες ή τα δεκάδες μαγαζιά του συρμού, του μαζικού και της αμφίβολης προέλευσης, που σε αφθονία υπάρχουν στην πόλη.

Επισκεπτόμαστε τα εργαστήρια τοπικών, ανεξάρτητων δημιουργών που, είτε ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης μόδας είτε ξεφεύγοντας από τις επιταγές της, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν έργα που φέρουν τη σφραγίδα τους και το προσωπικό τους στίγμα. Η περιήγηση αυτή δεν αποτελεί μία συνηθισμένη «βόλτα στην αγορά». Είναι μία εμπειρία, για να ανακαλύψουμε πώς από τα χέρια ταλαντούχων και εμπνευσμένων ανθρώπων, έπειτα από μία κοπιαστική διαδικασία, το δέρμα, το ύφασμα, το μαλλί, το ασήμι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορούν να μετουσιωθούν σε μοναδικές δημιουργίες!

Η περιήγηση αυτή δεν αποτελεί μία συνηθισμένη «βόλτα στην αγορά». Είναι μία εμπειρία, για να ανακαλύψουμε πώς από τα χέρια ταλαντούχων και εμπνευσμένων ανθρώπων, έπειτα από μία κοπιαστική διαδικασία, το δέρμα, το ύφασμα, το μαλλί, το ασήμι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορούν να μετουσιωθούν σε μοναδικές δημιουργίες!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, 11:00-14:00
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: Δωρεάν!
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Διάρκεια: Περίπου 3 ώρες
Πεδία ενδιαφέροντος: Μόδα, Σχέδιο μόδας – Ενδυματολογία, Αξεσουάρ αμφίεσης, Υποδηματοποιία, Κοσμηματοποιία
Δυσκολία: Εύκολη διαδρομή σε επίπεδο έδαφος, κατάλληλη για παιδιά, μερικώς κατάλληλη για ΑΜΕΑ
Σημείο συνάντησης: Στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών
Φωτογραφία: Handpeak

Θέματα Δράσεις