Ο Ιούλιος δίνει σιγά σιγά τη θέση του στον Αύγουστο και η Θεσσαλονίκη το γιορτάζει με με πλούσιες εκδηλώσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο για όλους όσους μείνουν στην πόλη. Προβολές κάτω από τ’ αστέρια, νυχτερινή κολύμβηση, χορός, φαγητό είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στην καλοκαιρινή πόλη. Δείτε αναλυτικά όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν την εβδομάδα που διανύουμε (29/7-04/8), στη λίστα που σας ετοιμάσαμε παρακάτω:

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Προβολές στο Σινέ Θερμαΐς

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG) και την πρεσβεία της Γαλλίας, το Goethe-Institut, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο κάνει και φέτος εκκίνηση το πρόγραμμα του κινηματογράφου Cine Θερμαϊς, σε έναν κύκλο προβολών που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.


Δωρεάν προβολές στο θερινό σινεμά «Τζένη Καρέζη»

Το Τμήμα Πολιτισμού, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Άκης Αράπογλου, προσκαλούν τους σινεφίλ από όλη την πόλη να απολαύσουν 63 συνολικά προβολές μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, μια συνειδητή επιλογή του Δήμου, που αντί χρηματικού αντιτίμου δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να προσφέρουν το δικό τους εισιτήριο αγάπης, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με είδη πρώτης ανάγκης, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, ο καλύτερος συνδυασμός προσφοράς και ψυχαγωγίας.


Miraggio Park Theatre

Αυτό το καλοκαίρι το Mediterranean Cosmos υποδέχεται το Miraggio Park Theatre και σας προσκαλεί σε 2 φαντασμαγορικά μίνι σόου. Παγκόσμια αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις που θα σας καθηλώσουν.


Μεταμεσονύχτια κολύμβηση κάτω από τ’ αστέρια

«Midnight swim» ή αλλιώς μεταμεσονύχτια κολύμβηση ετοιμάζει ο δήμος Νεάπολης Συκεών στο δημοτικό κολυμβητήριο. Η πρεμιέρα της πρωτότυπης αυτής ιδέας θα γίνει την 1η Αυγούστου, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αμπατζίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Νεάπολης Συκεών.


Summer Swing – Dance & Music

Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία και χορός με Swing – Jazz – Blues – Rock & Roll είναι αχτύπητος συνδυασμός και για βόλτα, έξοδο, χαλάρωση, ανάπαυλα στην πόλη. Το πρόγραμμα θα τροποποιείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.


Γιορτή του Τρύγου 2019 

Ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας διοργανώνει την «Γιορτή του Τρύγου 2019», ένα τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3, 4, και 5 Αυγούστου 2019 στην πλατεία Οικονομείου, στην παραλία της Αγίας Τριάδας.