Η εβδομάδα ξεκινάει με την πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου, αλλά εμείς θα φροντίσουμε να μην σας αγγίξει καθόλου το όλο κλίμα. Για ακόμα μία εβδομάδα συγκεντρώσαμε πλούσιες εκδηλώσεις για να μην μείνετε ούτε μία μέρα κλεισμένοι στο σπίτι και να χαρείτε τη χειμερινή πόλη. Και αν θέλετε, μάλιστα, να κάνετε διάφορες δραστηριότητες χωρίς να σας κοστίσουν τίποτα, τότε η παρακάτω λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (20-26/1) θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Καλή εβδομάδα!

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Ατομική έκθεση με τίτλο «The Olives by Valaes»

Με θέμα το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνικό σύμβολο, την Ελιά, το Makedonia Palace και η Loudos Fine Art & Auctions παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο “The Olives by Valaes”. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα αντικρίσουν έναν «εικαστικό» ελαιώνα στο lobby του Makedonia Palace, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης 3 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον εικαστικό Sake.


Το έθιμο της πυροβασίας αναβιώνει στον δήμο Λαγκαδά

Ένα από τα σημαντικά λαϊκά δρώμενα, τα Αναστενάρια, πρόκειται να αναβιώσει στην περιοχή του Λαγκαδά για ακόμα μία χρονιά στις 20 Ιανουαρίου, σε μια εκδήλωση που θα γίνει υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Λαγκαδά.


Κύκλος διαλέξεων «Η Τέχνη της Μουσικής»

Ο Σύλλογος Φίλων Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου και σας προσκαλεί στον Κύκλο 4 Διαλέξεων με γενικό τίτλο:
«η Τέχνη της Μουσικής».

Σκοπός των διαλέξεων αυτών είναι η αποκόμιση γνώσεων, η διερεύνηση της μουσικής τέχνης και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μέσα από παρουσιάσεις έμπειρων μουσικών, συνθετών κι συγγραφέων της πόλης μας.


Φωτογραφική Λέσχη «Out of Focus», έκθεση «Φωτογραφία δρόμου»

Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης «Out of Focus» παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφία δρόμου», η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/1/2020 και ώρα 20:00 τον εκθεσιακό χώρο της Λέσχης.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η τρίτη της φετινής φωτογραφικής σεζόν και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκθέσεων της Out of Focus. Οι συμμετέχοντες προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους για να συνδεθούν με τους ανθρώπους της καθημερινότητας, να επικοινωνήσουν και να απαθανατίσουν ένα στιγμιότυπο που απλά αναπαριστά ένα κομμάτι της πραγματικότητας ή της δικής τους πραγματικότητας.


Έκθεση Φωτογραφίας Ανθισμένες Ροδακινιές

Μη χάσετε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές», που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24.01.2020 στις 19:00 στην ESP Gallery. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές 10:00-17:00 έως τις 16.02.2020

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.


Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα «Πάλι+Ψάω Παραλλαγές» στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου»

«Πάλι-Ψάω, σημειώνει ο Λαζόγκας, ξύνω ξανά και ξανά, σβήνω μιαν επιφάνεια για να ανακαλύψω και να αναδείξω την προηγούμενη μορφή της». «Παλίμψηστο», ένας φιλολογικός όρος που έβαλε δυναμικά στο έργο στα χρόνια του ’70, προσεγγίζοντας εικαστικά την καταστροφή, τη φθορά, το εναπομείναν μέρος της εικόνας αγωνιώντας πάντα να βρει το υπόλοιπο.

Εγκαίνια Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 19.00 – 22.00


Δύο δωρεάν μαθήματα Improv Comedy

Η νέα χρονιά ξεκινάει δυναμικά για τη Σχολή Αυτοσχεδιασμού YA IMPRO, η οποία προσφέρει 2 δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα του IMPROV COMEDY Level 1 για να πάει καλά η χρονιά.

Στο IMPROV δεν υπάρχει σενάριο, ρόλοι, κείμενα, έτοιμοι διάλογοι και κανένα δίχτυ ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ