Μία ακόμα εβδομάδα ξεκινάει και η Θεσσαλονίκη έχει πλούσιες εκδηλώσεις να μας κρατάνε την καλύτερη συντροφιά. Και αν θέλετε να επισκεφτείτε εκθέσεις, ενδιαφέροντα φεστιβαλ, να κάνετε διάφορες δραστηριότητες χωρίς να σας κοστίσουν τίποτα, τότε η παρακάτω λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (18-24/11) θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Ατομική έκθεση με τίτλο «The Olives by Valaes»

Με θέμα το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνικό σύμβολο, την Ελιά, το Makedonia Palace και η Loudos Fine Art & Auctions παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο “The Olives by Valaes”. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα αντικρίσουν έναν «εικαστικό» ελαιώνα στο lobby του Makedonia Palace, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης 3 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον εικαστικό Sake.


OPEN PHOTO Exhibition

Το Mediterranean Cosmos υποστηρίζοντας το Open House Thessaloniki 2019 φιλοξενεί από 4 έως 24 Νοεμβρίου την Open Photo Exhibition, που μας καλεί να ταξιδέψουμε στον κόσμο του OHT μέσα από την ματιά των επισκεπτών. Αντανακλάσεις, υλικά, ανοιχτές πόρτες, παράθυρα στην πόλη, η σημασία του φυσικού φωτισμού στο κτίρια γίνονται εικόνες, που κατακλύζουν την κόκκινη πλατεία του Mediterranean Cosmos.


Έκθεση κοστουμιών με θέμα την Όπερα

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 η Κάρμεν, η Μαντάμ Μπατερφλάι, η Αΐντα, η Παρθένα της Ορλεάνης αναμείχθηκαν με Βαλκυρίες, «Drama Queens», Νυχτερίδες και Δαίμονες, και μαζί με άλλες 50 ηρωίδες βγαλμένες από όπερες, αλλά και με φιλόμουσα ζευγάρια, παρέλασαν στον Κήπο του Αλέξανδρου, στην 5η κατά σειρά «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα, Μόνο Ανακύκλωση» με θέμα την Όπερα, που οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Νέας Παραλίας».

Τώρα ήρθε η στιγμή να βρεθούν στον «φυσικό» τους χώρο! Και πόσο πιο «φυσικός» από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 για δέκα μέρες, από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου 2019. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις ιδιαίτερες αυτές δημιουργίες, που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά. Διότι τίποτα δεν πετιέται κι από τα «σκουπίδια» μπορούν να βγουν, όπως από την όπερα, αριστουργήματα.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κτίριο Μ2, φουαγιέ
20-30 Νοεμβρίου 2019
Δευτέρα – Σάββατο 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Οργανωμένες ξεναγήσεις μαθητών σχολείων: Δευτέρα – Παρασκευή, πρωινά
Ξενάγηση από τους δημιουργούς: Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρες 11:00-14:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972057734


Comedy Festival

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το 5ο «COMEDY FESTIVAL» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Πληροφορίες
21.11–25.11 και ώρα 20:00
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Στο «Comedy Festival» φιλοξενούνται και φέτος 5 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες


18η Έκθεση Comic ‘N’ Play «Ένας Καινούργιος Κόσμος»

H μακροβιότερη έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας επιστρέφει για 18η χρονιά!

Εκδόσεις και έργα κόμικς – παιχνίδια ρόλων και φαντασίας – προσκεκλημένοι δημιουργοί – κληρώσεις δώρων – bazaar εκθετών – εργαστήρια – ομιλίες – προβολές ταινιών – cosplay – αυτοεκδόσεις.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

Πληροφορίες
Από τις 22 έως και τις 24 Νοεμβρίου
Αποθήκη ‘Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ