Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας και η Θεσσαλονίκη ντύνεται τα γιορτινά της, με πλούσιες εκδηλώσεις για όλους. Για ακόμα μία εβδομάδα σάς παρουσιάζουμε πλούσιες εκδηλώσεις για να μην μείνετε ούτε μία μέρα κλεισμένοι στο σπίτι. Και αν θέλετε, μάλιστα, να κάνετε διάφορες δραστηριότητες χωρίς να σας κοστίσουν τίποτα, τότε η παρακάτω λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε δωρεάν στην πόλη την εβδομάδα που διανύουμε (02-08/12) θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη»

Η έκθεση «Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η Τέχνη», που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), μεταφέρεται από την Αθήνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.

Πληροφορίες
Έως 31 Μαΐου 2020, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Προβλήτα Α’, Λιμάνι
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή:12.00-15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. 2310 556189


Ατομική έκθεση με τίτλο «The Olives by Valaes»

Με θέμα το διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνικό σύμβολο, την Ελιά, το Makedonia Palace και η Loudos Fine Art & Auctions παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, με τίτλο “The Olives by Valaes”. Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα αντικρίσουν έναν «εικαστικό» ελαιώνα στο lobby του Makedonia Palace, παρουσιάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης 3 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον εικαστικό Sake.


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Άνω Πόλη

Η Γ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στις 2 Δεκεμβρίου 2019 (1η φωταγώγηση Δήμου Θεσσαλονίκης) και ώρα 18:00 στην Πλατεία Ρομφέη (Κρίσπου), για την καθιερωμένη μελωδική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, πλαισιωμένη από παραδοσιακά κάλαντα και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από μουσικά σύνολα του Ωδείου Άνω Πόλης.

Η φετινή εκδήλωση θα εκπέμπει ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, με έμφαση στον φωτεινό διάκοσμο (φωτεινές αψίδες) σε κεντρικά σημεία της πλατείας, συνοδεία κερασμάτων, κρασιού και ζεστής σοκολάτας ως προσφορά από τοπικές επιχειρήσεις.


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ε’ Κοινότητα

Ο Δήμαρχος, η Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Ε΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης σάς προσκαλούν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Βίλα Μορντώχ) την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, σηματοδοτώντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων!


Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μάς χτυπήσουν την πόρτα, το Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει ξανά δράση και μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας, σας προσκαλεί με χαρά στη Βιβλιοθήκη του, σε μια παραμυθένια εκδήλωση, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό των Χριστουγέννων!


Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

Η Οικολογία Αλληλεγγύη, ακολουθώντας τους πολυετείς και ποικιλόμορφους αγώνες της για το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει Δενδροφύτευση την Κυριακή 8.12.2019 και ώρα 9.30 πμ, σε δασική έκταση που έχει παραχωρηθεί από τη Δασική Υπηρεσία κοντά στο Ξενοδοχείο Φιλίππειον (με ευκολία πρόσβασης και πάρκινγκ).

Η Οικολογία Αλληλεγγύη, σταθερή ως τοπικο-αυτοδιοικητική παράταξη στην άποψη της πως το περιαστικό δάσος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα κάθε πόλης που οφείλει να προσφέρει ποιότητα ζωής στους και στις πολίτες της, αλλά και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους στις 11 Δεκέμβρη, καλεί όλους και όλες μας να συμμετέχουμε, μετατρέποντας το πρωινό της Κυριακής μας σε προσφορά και παρεϊστικη χαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ