Στα πλαίσια της φετινής φοιτητικής εβδομάδας του ΑΠΘ, 13 με 31 Μαΐου, διοργανώνονται πολύ όμορφες και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το Σάββατο 25 Μαΐου, η site specific performance Χρονοτοπία της Ιωάννας Λιούτσια και του Κωνσταντίνου Σουλτάνη επιχειρεί ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, για να γνωρίσει το κοινό αυτές τις λίγο πολύ άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Οι επισκέπτες – θεατές θα εισέρχονται στο κτίριο κατά διαστήματα και θα είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν ή όχι τη διαδρομή που θα τους προτείνεται κατά την είσοδό τους. Η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Το παρόν εγχείρημα ξεκίνησε ως μια ιδέα στα πλαίσια του μαθήματος Δραματουργία Παράστασης ΙΙ, με διδάσκουσα την κα Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, στο τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΠΘ.

Το κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής

Το κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής εγκαινιάσθηκε το 1888 ως διοικητική σχολή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Από τότε τα χρόνια πέρασαν και το κτίριο άλλαξε πολλές φορές χρήσεις, ακολουθώντας πάντα την ιστορία και τα γεγονότα: Άλλοτε νοσοκομείο, άλλοτε αρχηγείο των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλοτε κοιτώνας βουλγαρικών στρατευμάτων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Φοιτητικής Εβδομάδας

Πληροφορίες
Κτίριο Παλιάς Φιλοσοφικής ΑΠΘ
Σάββατο 25 Μαΐου 2019
12.00 – 13.00
Ελεύθερη είσοδος

Σύλληψη – Οργάνωση: Ιωάννα Λιούτσια – Κωνσταντίνος Σουλτάνης
Συμμετέχουν εθελοντικά οι: Γιώργος Αραμπατζής, Ιωάννα Λιούτσια, Ανδριάνα-Άννα Τσιότσιου

Πολιστιστικά Νέα Πολιτισμός Θέματα Things to do City Report

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ