Ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν» θα παρουσιαστούν 50 φωτογραφίες, που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες φωτογραφικά σε μια άλλη εποχή.

Σπιναλόγκα

Συνοδοιπόροι σε ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, τέσσερις φωτογράφοι ξεκίνησαν φωτογραφίζοντας όλα τα Λεπροκομεία της Ελλάδας και συγκεκριμένα τα Λεπροκομεία στην Αγ. Βαρβάρα, τη Σάμο, τη Λέρο, τη Σπιναλόγκα και τη Χίο.

Με συντροφιά τη φωτογραφική τους μηχανή, ταξίδεψαν στα ελληνικά νησιά που μάστισε η λέπρα και μέσα από τον φωτογραφικό φακό απαθανάτιζαν τη ζωή και την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, αλλά και τους χώρους στους οποίους περπάτησαν, έζησαν και βγήκαν νικητές από τη λέπρα. Οι μνήμες όμως είναι τόσο δυνατές που πάντα θα βγαίνουν νικήτριες στον χρόνο.

Τα Λουβιάρικα (=λεπροκομείο) της Καλύμνου. Όλη τους η ζωή στα σπιτάκια (βέλη) και την εκκλησία. Το τέλος: στο νεκροταφείο. (Τα ελαιόδεντρα δεν υπήρχαν τότε)

Τα Λεπροκομεία φωτογράφισαν οι: κα Ευαγγελία Μεϊμέτη, νοσηλεύτρια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, ο κος Σωτήρης Πατσατζάκης, παθολόγος – εντατικολόγος στο νοσοκομείο Καβάλας, ο κος Κωνσταντίνος Καρόζης, παθολόγος -λοιμωξιολόγος στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κα Χαρίκλεια Λούπα, παθολόγος –λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ Αθήνα. Τα κείμενα επιμελήθηκε η ιστορικός: κα Νίκη Παπαβραμίδου.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ράδιο Έναντι
Τοπικοί υποστηρικτές: Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Προώθηση και επιμέλεια project εταιρεία ROBBIE

από έως
Πολιστιστικά Νέα Πολιτισμός Things to do

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ