Εβδομάδα καύσωνα ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα (27/7), με υψηλές θερμοκρασίες να πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα. Σήμερα, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αναμένονται στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Ο καιρός σήμερα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, και το πρωί στα δυτικά του νομού τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 31, και στην Κρήτη από 16 έως 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση από το πρωί έως το απόγευμα οπότε θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Ο καιρός μέσα στην εβδομάδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31/07.

Έτσι, οι θερμοκρασίες που το Σάββατο 25/07 και την Κυριακή 26/07 φτάνουν τοπικά τους 38-39 βαθμούς, από τη Δευτέρα 27/07 θα παρουσιάσουν μικρή προοδευτική άνοδο σπάζοντας κατά τόπους το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου. Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29/07 – Παρασκευή 31/07, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Καμίνι» η Θεσσαλονίκη – Η πιο «καυτή» ημέρα στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με την πρόγνωση πάντα του meteo, στη Θεσσαλονίκη οι μέγιστες θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι εξής:

  • Δευτέρα: Μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Τρίτη: Μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Τετάρτη: Μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.
  • Πέμπτη: Μέχρι 38 βαθμούς Κελσίου.
  • Παρασκευή: Μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα, θα κυμανθεί ο καιρός και στη Χαλκιδική, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται την Πέμπτη 30/7, όπου ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ