Μια παραδοσιακή ταβέρνα που λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη έκλεισε πριν από λίγες ημέρες οριστικά. Πρόκειται για το «Οψοποιείον η Ωραία Ελλάς» στην κ. Παλαιολόγου 9.

Η «Ωραία Ελλάς» είχε ένα μενού γεμάτο κυπριακές και κρητικές επιρροές, με ποιότητα μοναδική. Αυτοχαρακτηριζόταν “οψοποιείον” (σύμφωνα με τον κατάλογο του μαγαζιού “όψον” είναι “παν ότι σκευάζεται δια του πυρός προς τροφήν, φαγητόν, μαγείρευμα” και “οψοποιείον” είναι “το μέρος όπου σκευάζονται τα όψα”).