Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου που στήθηκε με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Οπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, «για ακόμη μία χρονιά στην έκθεση στήνουμε ένα πρωτοβάθμιο ιατρείο ώστε οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν, να ερθουν σε επαφή μαζί μας και αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, να συνεχίσουμε τη φροντίδα».

Σύμφωνα με τον κ.Κανάκη, «φέτος είναι το αποκορύφωμα της συνεργασίας των Γιατρών του Κόσμου με τη ΔΕΗ, καθώς με την υποστήριξή της, οργανώνονται 30 διαφορετικές αποστολές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, από τα Πιέρια Ορη μέχρι την Αμοργό και από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη».

«Εκεί προσπαθούμε να κάνουμε το εξής απλό, επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει στο γιατρό, πάμε εμείς σ΄αυτούς και κάνουμε τις βασικές εξετάσεις ώστε να σιγουρευτούμε ότι κανείς δεν θα μείνει ακάλυπτος».

Τα τρία ιατρεία

Στην 83η ΔΕΘ, στο περίπτερο – πολυϊατρείο, λειτουργούν τρία ιατρεία: Γενικό-Παθολογικό, Παιδιατρικό και Οφθαλμολογικό, όπου εθελοντές γιατροί παρέχουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

«Πέρσι εξετάστηκαν 7000 άτομα, φέτος εκτιμούμε ότι θα είναι παραπάνω«, ανέφερε ο κ.Κανάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφίας και θα προβάλλονται βίντεο με τις αποστολές που πραγματοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το πολυετές έργο των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η χορηγία της ΔΕΗ, εκτός της δαπάνης για τη διαμόρφωση και την παραχώρηση του χώρου, περιλαμβάνει, επίσης, ενίσχυση των γενικότερων δράσεων των Γιατρών του Κόσμου, κάλυψη λειτουργικών δαπανών που αφορούν στην υλοποίηση όλων των εργασιών, αγορά ιατρικών αναλωσίμων, αγορά 1.000 εισιτηρίων εισόδου στη ΔΕΘ και δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Πηγή: typosthes.gr